A tv2 összebútorozott a Videával

A Magyar Távirati Irodáig repült a hír, hogy...
Együttműködésre lépett a Videa videomegosztó portállal a TV2 - tájékoztatta csütörtökön a kereskedelmi csatorna az MTI-t. A Magyarországon újszerű kooperáció lényege, hogy mostantól hat alcsatornán válnak elérhetővé a www.videa.hu cím alatt is a TV2 videói - tudatták.
A T-csoport videómegosztója tehát tv2-es tartalmakkal bővül. Na nézzük, mit ír még a Magyar Bikkfanyelv Iroda az együttműködésről:
A kereskedelmi csatorna közlése szerint saját készítésű szórakoztató showműsoraik legjobb pillanatait, a TV2 ajánlóit, de tréfás videókat, az adó pikánsabb felvételeit ugyanúgy elérhetik a Videa oldalán, mint a legfrissebb sztárpletykákat, egy-egy téma szakértőinek véleményét találhatják meg itt; lesznek egyperces ajánlók éppúgy, mint hosszabb adásrészletek.
Amúgy azt gondolnánk, hogy egy vezető kertévé webszájtja látogatottabb, mint egy huszonhatodik videómegosztó. De nem. Úgyhogy a tv2 úgy tűnik, elhatározta, az Origo irányába tolja ki saját videótartalmait, azt remélve, hogy elérnek végre tévés műsoraikkal a netezőkhöz. Szerintetek jó úton jár a tv2?

Közben megkapta a Webisztán a hivatalos sajtóközleményt is.
Az együttműködés kapcsán Fekete Attila, a TV2 Digitális Média igazgatója elmondta: „A TV2 mindig is nyitott volt az új alkalmazásokra, kereste és keresi azokat a lehetőségeket, ahol innovatív megoldásokkal léphet fel. A T-csoporttal kötött, a magyar piacon egyedülálló együttműködésünk olyan új szegmenseket nyit meg, melyek segítségével a TV2 műsorai még több nézőhöz és felhasználóhoz juthatnak el. A hirdetők számára pedig a két cég szakmai elkötelezettsége jelent stabil hátteret.”

Az internetes oldal újabb csatornákat hoz majd létre a közeljövőben, hamarosan érkezik a MOME (Moholy-Nagy Művészeti Egyetem) és a Daazo (díjnyertes hazai és külföldi kisfilmek felülete) videótára is.
Na, a Daazo és a MOME beemelése máris jóval színesebbé teheti a palettát. Úgy tűnik, idehaza is megkezdődött a tartalombevásárlásos építkezés a "közösségi" szolgáltatásoknál. Nem bíznak többé a netezők videófeltöltési kedvében. Tegyük hozzá, joggal.
Címkék: média tv2 üzlet magyar videa
2008.05.29. 15:16. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

...ahhoz képest, hogy a T nemrég még az RTL-lel volt összegyógyulva...
TV2 így is sok videót puplikált saját adásaiból a tv2video.hu -n.

Sot, itt vannak teljes musorok is, vagy részletekre bontva, vagy egészében.

Pl.: A Kiválasztott mind a 8 része fentvan, csak darabokban, vagy a Jóban Rosszban is, az pedig egészben.

Akkor a Videára mit akarnak pakolni, ha van saját videó portáljuk is...
Ez egy rossz válasz egy rossz helyzetre.
A saját videóportálja elég jó a TV2-nek, de valószínűleg attól nem megy, hogy a tv2.hu katasztrófális.

Ettől függetlenül nyilván lehetnek előnyök, de ilyen alapon, akár a híreiket, meg az egyéb tartalmaikat is felpakolhatnál az origo.hu/tv2 címre, aztán még domain fenntartást sem kéne legalább fizetniük.
A tartalmi gyengeség mellett ez egy generálisabb probléma. A user nem egy-egy önmagában álló csatorna portáljára megy, ha mozgóképes tartalomra kiváncsi. Sokkal inkább egy olyan helyre, ahol a saját ízlése szerint állíthatja össze a tartalmat és ott keres-szűr (Youtube vagy épp Videa). Ergo a legtöbb, csak saját portékáját kínáló tévés-csatorna site-ja bukó, mivel nem a user igénye áll a középpontban, hanem a saját reklám az elsődleges. Kemény lecke, de tény: az alkalmazkodó, személyes igényhez igazítható agregált tartalom lenyomja a brand-reklámot.
ami egyebkent reszben igy is van (iptv).

en azert picit atlatok a tv2 strategiajan es nem valtozott semmit az utobbi evekben: ket ev konstans lemaradas minden trendhez, ha valaki valtoztatni akar rajta ellehetetlenitik, etc.

Attila!

"A TV2 mindig is nyitott volt az új alkalmazásokra, kereste és keresi azokat a lehetőségeket, ahol innovatív megoldásokkal léphet fel." Ezen ugye Te magad is rohogsz? Az, hogy VZ ezt probalta lobogtatni sobizen az egy dolog, de a tv2 online vonala olyan messze volt az innovativ szotol, mint a bal control a backspacetol (nagyon).
Miert baj az, ha egy TV tarsasag - elso korben, amig nem lesz nagyon online - kiszervezi a videoinak a kozvetiteset? Tok abszurd amugy is, hogy a magyar TVk musorait nem lehet utolag a weben megnezni. En pl. fizetnek is erte egyszer-egyszer (ugyis ritkan kell). Mintha lett volna mar ilyen, aztan meg megse.

Pl. a TV2-tol regebben (olyan 4 eve) le lehetett toltogetni a sajat keszitesu musorokat (a Hajos bedoglott one man showjat pl.), most meg a legutobb valami ubergagyi site-juk volt, ahol a fooldalon egy hatalmas reklam allt(!).

Az RTL video archivuma egyebkent egeszen jora sikerult, kinezetre es kezelesre profi felulettel. Persze az is beteg, mert ott is elfelejtettek a programozok a hyper ajaxos (amugy tenyleg jol hasznalhato) felulet osszekalapalasa kozben, hogy a UI ugyan helyben van, de az alkalmazas a halozat tuloldalan. Marpedig a halozat megbizhatatlan, tehat lehet, hogy megnumunk egy gombot vagy linket, aztan semmi sem tortenik. Na ez onnan is kimaradt, mint a wiwrol. Reloadra meg persze elszall az osszevalogatott listad (sot, csak ugy magatol is visszaugral a fooldalra egy bizonyos ido eltelte utan).

Na, szoval azert latvanyosan nem konnyu egy hasznalhato szolgaltatast osszerakni, miert ne bizna valaki olyanokra, akik ertenek hozza (mar ha a hozzaertest ugy definialjuk, hogy az a fotevekenyseguk ;) )
Mikor lesz RTL/indavideo ?

ui: sztem a TVk portáljai azért nem mennek, mert az emberek nem kíváncsiak az ott fellelhető tartalmakra. Igen kevés helyen hallottam én, hogy "de jó az X keresk. csatorna". És most picit vessük el, hogy divat szidni, mert nem. Szarok.
Van néhány jó műsor (persze kinek mi), de nagyobbrészt érdektelen, igénytelen, és unalmas az egész.

Aztán hogy az uncsi tartalmat videa, tv2, indavideo, youtube ala szervezzük, az már tök lényegtelen. Szvsz.
A TV2 elmozdulása a saját portálon való publikálás felől szerintem viszonylag logikus lépés, hiszen a neten az eltelt évek alatt nem sikerült igazán jelentős látogatói bázist kialakítani. Viszont csatlakozni egy nagyságrendekkel nagyobb látogatószámmal rendelkező oldalhoz nyilvánvalóan segítség a TV2 brandjének építésében...
Rtlnek sikerült ? Viasatnak sikerült ? Bármelyiknek sikerült? Nem lehet hogy a tartalommal van a gond?
én csak gratulálni tudok a konkurenciának! hajrá!
"egy vezető kertévé webszájtja látogatottabb, mint egy huszonhatodik videómegosztó."

Nem a videa és a videobomb a vezető itthon? Nyilván nem a youtubebal érdemes szövetségre lépniük.
huha, micsoda innováció...
azért ennél jobb a youtube.com/viasat3
Már csak az RTL Klub videót nem lehet beilleszteni más oldalakra, egyedül a tv-ék közül ...

Le vannak maradva egy kicsit ...
de a videobomb (indavideo) a vezető :-)) naná human insect

a médiahungaryn mondtam a számokat: videobomb napi 150 ezer, videa 100 ezer néző

tv2-t nemtom
nem csak itthon van ám az úgy, hogy a tévék sok szar műsort adnak... a választékgazdaságosság lényege, hogy mivel az első példány előállítási költsége aránytalanul magas, viszont nem jósolható meg egyértelműen a megtérülés, inkább nagyon széles palettán kell műsorokat adni, amik nagy része nem tartja el magát, mert az a néhány, ami berobban, az fogja eltartani a többit, és az hozza majd a nagy lóvét

egyébként itt nem volt hír, de féligmeddig benne van a sajtóközleményben ez az új TV2 Digitális Média Igazgatóság, szerintem nem olyan nagy hülyeség ez ám... Tény, hogy egyik magyar ker csatorna sem volt képes ezidáig értelmesen megjelenni a neten (rtlklub.hu? haha... korridor.hu? hahahaha... stb.), úgyh az internetes és egyéb újmédiás tartalmak egy központból való irányítása talán segít a dolgon... Nem is beszélve a 2011-14-es switchover-ről, ha megéljük, bár nem igazán kommunikálják a csatornák sem és a kormány sem a nagyközönség felé...
"de a videobomb (indavideo) a vezető :-)) naná human insect "

ja, látom azért naná mert kérdőjelet tettem. Az inkább arra vonatkozott, hogy miért ne velük (az egyik vezetővel) szövetkeztek volna, cska nem tudok fogalmazni.
rtlklub nem coolspace? (nem tom, kérdem)

ha lenne olyan honlapjuk, amire érdemes rájárni, nem kellene kiszervezni. így ki kell, egyszerűbb mint visszanyerni az emberek/netezők bizalmát.
ránéztem az itt linkelt tv2videóra, és kellemesen csalódtam.