Mr. Twitter a Summize felvásárlásáról és az üzleti modellről

 A Summize-ból ugye TwitterSearch lett. Megtudhatjuk, hogy 12 programozó dolgozik a Twitteren. Azt nem tudhatjuk meg, hogy mennyit adtak a Summize-ért, de azt igen, hogy az ottani vezető fejlesztő lesz a Twitter vezető fejlesztője a jövőben. Evan Williams a mikrofonnál...

Szóval úgy tűnik, az API megnyitásával a Twitter valóban azt várta, hogy felbukkanjanak érdekes fejlesztések, melyeket akár fel is lehet vásárolni. Ahelyett, hogy felvettek volna 20 programozót, inkább megvárták, míg maguktól felbukkannak az érdekes és jó fejlesztésekkel előrukkoló arcok. Így is történt.

Amúgy a Twitter a Summize felvásárlásával nem csak egy jó keresőt és jó programozókat vett magának, hanem üzleti modellt is. A Summize ugyanis jól "topikolja" a twiteket. És a témák szerinti találati oldalakra már sokkal könnyebb lesz hirdetőket találni. Úgyhogy hamarosan nyilván megjelennek az első szponzorált keresőkifejezések is a Summize-ban TwitterSearchben.

Címkék: videó twitter summize
2008.07.16. 14:57. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.