AudioStream: az ismeretlen nekem tetsző zenék

Múltkor más esett szó róla, hogy a Last.fm royaltyt kíván fizetni azoknak a zenészeknek, akiknek hallgatják dalait a felhasználók a szolgáltatásban. Nos, a Pandora (mely amúgy második virágzását éli az iPhone-érában) új projektje, a StumbleAudio is erre vállalkozik.

A szolgáltatásban elvileg több mint 2 millió szám van. És a Last.fm-mel ellentétben itt mindegyik full track, vagyis minden zeneszámot végig lehet hallgatni. A rendszer ajánlgat dalokat, mi meg szavazgatunk rájuk, és elvileg ezen szavazatok fényében kapunk újabb és újabb, többnyire ismeretlen előadóktól felvételeket.

Legalább annyira jó móka, mint a Pandora maga. Vagyis aki nem tudja, milyen előadótól is szeretne éppen most zenét hallgatni, vagy esetleg már unja saját kedvenceit, annak kellemes órákat kíván a StumbleAudio.

A szolgáltatás kiválóan reklámozza a Long Tailben megbúvó zenei előadókat. A StumbleAudio elvileg tehát felfedezőutakat kínál, zeneszerető netezőknek. Ki is próbáltam, rákerestem néhány kedvenc előadóm nevére. Nem jártam valami nagy szerencsével. Csak nagyon jó indulattal lehetne mondani, hogy a StumbleAudio képes megtalálni a 2 millió dal között azokat, melyek az általam kedvelt előadókhoz hasonlítanak. Azért még mindig jobb, mint MR2-t hallgatni. Legalább megvan az illúziója annak, hogy olyan zenéket játszik a rádió, amik valahogyan köthetőek a zenei ízlésemhez.

[update1] Ha már a Last.fm is szóba került: épp most élesítették ki az új dizájnt. Nekem nagyon bejön. A revamp/redizájnról a gépházblogban lehet olvasni részleteket.

Címkék: zene pandora last.fm redizájn
2008.07.18. 14:58. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az MR2 szerintem még a leghallgathatóbb magyar mainstream rádió. Főleg ilyen fosok mellett, hogy Danubius, Slágerrádió, ... ahol több hónapra előre interpolálni tudom hogy mely SLÁGEREKET leszek kénytelen hallgatni.

Persze Te sem állítottad az ellenkezőjét, csak megemlítem.
Gondolom, ha az MR2 nem tetszik, akkor az ízlésedhez a Danubius áll közel. Grat :)
na de mi ebben nekik a bolt, ha fizetnek a zenészeknek. miből élnek?

slink (törölt) · http://20y.hu 2008.07.18. 16:48:03

Azért az "új dizájn"-nál *némileg* több történt a Last.fm környékén: több mint egy éves fejlesztés (ebből legalább félév publikus béta teszt) eredménye a mostani állapot. Last.fm ver mindent.
Én csak magyart halgatok / nézek, abból is a Hip-Hop stílusúakat. :D

Az amerikaiak nem éppen érdekelnek, úgyhogy ezt kihagyom. :D
És a Last.fm már tökéletesen működik együtt out-of-the-box az Ubuntu 8.04-gyel és annak lejátszójával. Nem kell semmit letölteni hozzá, mint az ituneshez, csak beírom a loginemet, és máris megy föl a hallgatott számok listája, és jönnek lefelé a nekem (nagyrészt) tetsző ajánlott zenék. Nálam a Last.fm valahol a topon van a leghasznosab webkettes cuccok listáján.
Akinek az "MR2" - vagy minek hívják most - nem tetszik, az lehet, hogy a 3 évvel ezelőtti Petőfit várja vissza. Én legalábbis. Nem a Danubifost és nem a Lágerrádiót.
de aki meg azt gondolja, hogy az MR2 olyan kurva progresszív, hát az is komolyan el van tévedve. gondoltam, szólok. tessék belehallgatni a szintén közszolgálati BBC Radio 1 műsoraiba, aztán talán felsejlik a különbség.

last.fm redesign: rusnya egy jószág lett. back to the 90s, abszolút felhasználó-barátságtalan, szinte már kedvem sincs sűrűn látogatni az oldalt. nagy faszkorbács a fejlesztőnek.
MR2-vel az a gond, hogy ugyanúgy csak meghatározott zenéket játszik, mint a nagy kereskedelmi rádiók - csak épp olyanokat, amiket ott nem játszanak.

Ami tökjó tényleg, de egy idő után ugyanazokat hallgatni nem egy nagy élmény.