Kalózok támadtak a Facebookra, aaarr

A kalózbeszéd nemzetközi napja alkalmából a Facebook ideiglenesen elérhetővé tette az "English (Pirate)" nyelvi interfészt. Miként a Google is belemártotta magát a rumszagú bűnnyelvbe. (thx, Anr)
 
Ugye minden évben szeptember 19-én a magukat viccesnek gondoló angolszászok a kalózok argóját próbálják meg magukra erőltetni, abban a hitben, hogy legalább olyan viccesek, mint Johnny Depp, alias Jack Sparrow
 
Persze a weben a "kalóz" kifejezés elsődleges jelentése más, hála a zenekiadók elmúlt években erőltetett lobbihadjáratának. Ez a fejlemény pedig nyilván nagyban hozzájárul a kalózbeszéd-nap webes népszerűsödéséhez.
 
 
Amúgy onnantól fogva, hogy a magyar online  marketingszakma (iróniára hajlamosabb része) is ünnepli a kalózbeszéd napját, az egész már tényleg nem annyira punk. Mindenesetre akik beszélnek angolul, de nem értenek kalózul, itt találják a segédeszközt. Akik Twitteren vagy emailben szeretnének angolkalózul üzenni, azoknak erre vezet ki az út a Webisztánból.
 

Sajnos magyar-kalóz szótárt vagy kalózszöveg-generátort még nem találtam a weben. Ugye történeti okai is vannak mindennek. (Elég ha csak az angolszász kalózfilmek béna magyar szinkronszövegeire gondolunk.)

 

Címkék: bulvár videó nyelvek lol facebook google talk
2008.09.19. 13:59. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

...vagy arra milyen sok tengerünk van, ahol kalózok élnek
Mennyire ráérnek egyesek...
Persze gondolhatjátok ha a webisztánon lógok egész nap... :)
A videó nagyon hasznos, már érzem, h jobb ember lettem...

Magyar kalózok kevesen voltak/vannak, de ahogyan a halovín, meg a velentájndéj, úgy ez is meghonosodik szépen -hála a sok szNOOBnak...
Igazából csodálom, h a sok ¤¤×פ¤ a függetlenség napját nálunk nem ünnepli...