Jönnek a közösségi hírikonok az iWiW-be?

Először szeptember elején hallottuk a pletykát, hogy a Simpaticon.hu "az origo új projektje". Mi ez a szájt? Elég bizarr ötleten alapul. De tekerjük vissza az időgépet 2007 júliusára. Akkor írtam egy postot a Symbaloo-ról. Egy olyan nyitóoldal-alkalmazás, mely periódusos-rendszerben képzeli el megjeleníteni a kedvenc weboldalakat.

Szóval ez a Simpaticon nekem kicsit erre a holland startupra emlékeztet. Azt leszámítva, hogy ha már valaki arra vetemedik 2008-ban, hogy flashben írjon webes alkalmazást, legalább a dizájnban lehetne virtuóz.

A Simpaticon értelme elvileg abban lenne, hogy meg is oszthatom ismerőseimmel a kis ikonizált weboldalaimat, feedjeimet. Mondjuk a felület eléggé nehézkes. Nem nagyon tudom elképzelni, hogy milyen lehet a tipikus felhasználó, akinek a Simpaticon a kezdőlapja.

Ha linket vagy feedet, vagy feedelemet akarok megosztani, akkor azt sokkal egyszerűbben is megtehetem. Mindenféle flashes, ikonos, beregisztrálós kitérők nélkül is.

A lényeg nem is ez, hanem az Origo Zrt. ma kiadott közleménye, miszerint

Az [origo] és a simpaticon stratégiai szövetsége 2008 elejére nyúlik vissza, ekkor állapodott meg az együttműködés főbb keretrendszeréről Fischer András, az [origo] vezérigazgatója, Somogyi Péter Pál médiaértékesítési igazgató és Kalmár Péter, a simpaticon atyja. Ennek lényege, hogy az  [origo] egy előre rögzített számú átkattintást (CT) biztosít a simpaticon részére a saját felületein, s ezért cserébe az [origo] AdHouse bevételmegosztás keretében értékesítheti a simpaticon reklámfelületeit. Az [origo] és a simpaticon több szálon is tervez további kooperációt; ezek közül talán a legizgalmasabbnak az iWiW és a simpaticon együttműködése ígérkezhet.

A simpaticon olyan kezdőlap, amely könnyen megjegyezhető elrendezésben, esztétikusan, személyre szabható tartalmi és látványtémákkal vizuális ikonrendszerbe foglalt linkgyűjteményt, valamint különféle RSS tartalmakat kínál -  miközben a hasonló érdeklődésű és/vagy profilú felhasználókból képes ("hasonszőrűeket" tömörítő) közösséget formálni.

A közleményből a fontos mondat, hogy az Origo Zrt. a Simpaticót alkalmasnak gondolja arra, hogy integrálódjon az iWiW-be. Szerintem ha egy linkmegosztót vagy közösségi feedolvasót szerettek volna bepakolni az iWiW alá, sokkal jobban jártak volna ha házon belül megcsinálják. Nincs előttem, ahogy pici ikonokat osztanak meg egymással az iwiwesek, amikre kattintva weboldalak, vagy miniatűr betűkkel írt hírek jönnek elő. Szerintetek? Titeket hány percig kötött le az ikonok pakolgatása? És milyen lehetőséget láttok ebben az integrációs törekvésben?

Címkék: iwiw magyar startup simpatico
2008.09.29. 12:30. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem értem, mi ezzel a baj.

Ez a Simpatico egy flashben megírt Netvibes, az meg elég jól működik, igaz, annak a századik hasonmása, a Netvibes funkcionalitása nélkül. Ez lehet még működőképes is, ha pl. a Flash kevesebb erőforrást visz, mint a js, vagy egyszerűbb rá fejleszteni.

Oszt, hogy a felhasználók hány százaléka fog a wiw-en híreket osztani, az egy jó kérdés, de az biztos, hogy a wiw-nek, függetlenül az origótól, sikerült megcsinálnia azt, amit a magyar webkettő-iparnak nem, nagy tömegeket vonzania, nem csak pár geeket.

Lehet, hogy a magyaroknak a wiw-en keresztül lehet a megosztást és a remixet eladni, ki tudja.

Reszkess, Indastart :)
Hali!

Hát röviden, ahogy írtad is, ez borzasztóan néz ki, először amikor bejött az oldal azt hittem rosszul töltötte be :)

Hát mi ez??? :DDD Zabálja az erőforrást és még ronda is, de nagyon ...
Kalmár Péter?
Csak nem a webtownos Kalmár?

Tényleg gagyi és ciki :(
"Ha linket vagy feedet, vagy feedelemet akarok megosztani, akkor azt sokkal egyszerűbben is megtehetem."

Tudsz mondani ilyen megoldast? Nem olyat ami neked egyszeru, hanem ami a nagymamadnak is.

(En azt gondolom, hogy az egyszeru feed kezeles ott kezdodik, ha nem kerul elo a feed vagy rss szo.)
Ez a cucc tényleg elég gázos, de amúgy mi a gond a Flash-el? Rugalmasabb (vizuális megjelenés terén mindenképp) mint a html/css/js kombó, no meg nem kell azonnal javítgatni, ha kijön egy új böngésző...
"Ez a Simpatico egy flashben megírt Netvibes"

Ne sértegessük a Netvibes-t :-)
az a baj a flash-el, hogy a 8650-es phenom processzoromat pl ez a site (www.simpaticon.hu/) ha nem csinálok semmit is átlag 10-12%-al terheli. Ha csinálok is vmit, akkor 25-35%. gmail ajaxos felülete 12-3 %-ot eszik amikor kattingatok, v csinálok is vmit, anélkül pedig 0-át.
linuxos flash-el pedig még rosszabb a helyzet.
megnéztem, nem nagyon tetszik,
1. egy igoogle oldalon sokkal több van
2. popup ablakot akkart, amit én nem.
3. gyorsaságot nem tudom

thj: es szerinted a "simpaticon" egyszeru a nagymamak?
Flash pártiként (és hozzáértőként) is csak azt tudom mondani, hogy űbergyagyi.
Ez az ikonozás, új ablakban megnyílás kell a halálnak.
Ha netvibes alapú dolgot szerettek volna, akkor a flash nem jó megoldás, mert nem lehet alkalmazáson belül weblapokat megnyitni.
Az ikonok megosztása pedig nem lehet életképes. Ha egy honlapot akarok megmutatni, akkor talán, de ha egy új bigyót a bigyóblogon, akkor édes kevés az ikon.
(bár bevallom nem túrtam magam nagyon bele, nem tűnik vmi végletekig optimalizált alkalmazásnak)
Szerintem még fejleszteni fogják, de nekem is elsőre abszolút használhatatlan. Nekem elég kis felbontásban van a kijelző, hogy jobban lássam, de még így is olvashatatlanok a feedek.

(Csodálkoztam, hogy az Index is benne van, ezek szerint nem annyira, enyém, amit fejlesztek dologról van szó..)
Szerintem olyanok szajabol akik epp kozossegepito oldalt keszitenek ez a kritika meglehetosen furan hangzik.
@joskafiser tok igazad van. lehet h ki is irom a blogba, valahova oldalt h milyen projektekben veszek reszt. es akko el tudjatok osztani, amennyivel akarjatok, ezeket a postokat.
nem titok h az indanal (is) dolgozom. es attol meg lehet velemenyem mas szajtokrol. de az tok igaz h ezt feltuno helyen jeleznem kene. mert nem mindenki tudja.
a heten valamikor kitalalok erre megoldast.
- ennyi villogó baszt rég láttam már :( (forgó földgömb 2008-ban? ez komoly?)
- a Mi Simpathicon?-ból: "olyan Internetes asztal (desktop), amely hasonló elven működik, mint bármely operációs rendszer (Windows, Linux, Opera, Apple)." Opera?! Lemaradtam valamiről?
- nem világos, ki a célközönség, mert egyrészt "kiszűri mindazt és mindazokat, amikkel és akikkel nem találkoznál az Interneten" (tehát egyszerűsít ->nagymamák ;) ), de "Létrehozhatóak új weboldalt reprezentáló ikonok (a felső toolbar bal felső részén lévő fehér keresztre kattintva)" (ez egy nagymamának nem lesz érthető)
- a helyesírása alapján egy lelkes, informatikából ötös, magyarból gyenge kettes középiskolás írta