Gyertek vissza, lécci. Van ingyen sms...

Múltkor az sms-to-iWiW postot úgy fejeztem be, hogy

az iWiW megpróbál egy másik platformot (mobiltelefon) is bevonni a közösségi szájton folyó kommunikációba. És ez magyar mércével mérve igenis előrelépés. Nagyon várom a T-Mobile leendő díjcsomagjait, melyben diadalittanas üzenik majd a fogyasztóknak, hogy "havonta 50 ingyen iWiW-értesítés".

Nos, az imént botlottam bele a Facebookon (!) egy iWiW/T-Mobile-hirdetésbe, mely erre az oldalra mutat. És voilà:

Válaszd az iWiW csomagokat, így akciós kedvezményként 2009. március 31-éig havonta 10 SMS-t díjmentesen küldhetsz el az iWiW üzenőfalára! Szólj hozzá, mondd el SMS-ben!

Úgy tűnik tehát, hogy az iWiW tényleg a mobilszolgáltató-részlegtől kér segítséget, és ingyen sms-ekkel próbálja meg visszacsábítani a Facebookra vándorolt közel 60 ezer magyar netezőt. Nem gondolnám, hogy ezen múlik. Aki elkezdett az elmúlt egy évben fészbúkozni, annak nem az sms-ekkel vagy az iWiW üzenőfalával volt baja. Gondolom én.

Címkék: mobil iwiw hirdetés social network facebook
2008.10.04. 10:22. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hát valóban nem azért váltottam fészbukra :) Iwiwem azért van még, mert sok ismerősöm _még_ nem fészbukol.
Amúgy a baratikor.com-ról van vmi infó? Mert ott csak és kizárólag az ingyen sms-ek miatt voltam/vagyok :D
Ráadásul már félig-meddig működik magyarul is a facebook. Én 2009 közepére teszem a nagy bummot, amikor megindul a tömeges átvándorlás.

Ez persze azzal is fog járni, hogy mindenki felfedezi az értelmetlen-vicces applicationokat, és ebben az időszakban napi 127 hülyébbnél-hülyébb notificationt fogunk kapni, de aztán a tinik kivételével úgyis leszoknak róla.

Utána pedig végre valahára elfelejthetjük a jól indult de mára vércikivé vált wiwet.
ez az exhas büdös statisztika honnan van? csak mert nem látom ismerősi körben az a fene nagy fészbúk áttákot és átvándorlást. meg józan paraszti ésszel kikövetkeztethető, h a sznob geek anglomán rétegen kívül kb. mindenki szarik a fészbúkra a mao-i lakosságból. ívben, vastagon.
A Hungary networknek a Facebookon jelenleg 55,766 tagja van. Es nem minden magyar tagja a networknek. (Pl. hataron tuliak, kulfoldon elok.) Vagyis a szam ennel joval magasabb.
szerintem a sznob geek nem a facebookon van azért, mert sznob, max. a linkedinen.

nekem csomó nemsznob és főleg nem geek ismerősöm használja napi szinten a facebookot. Olyan, aki évek óta nem hajlandó még csak kipróbálni sem a Gmail-t, mert jó neki, ami van (outlook express), és amúgy is kurvára hidegen hagyja az egész net.

Jó az a facebook. Olyan, amilyennek a wiwnek mára lennie kellett volna.
Szintén zenész! Reggel hét körül villantották a képembe, ugyancsak a fészbúkon. Eléggé meglepődtem. :)
Asszem:
hogy hasonlithatod ossze a gmail-t az Outlook Expressel???
Én azt nem értem, hogy miért van az "átvándorlás" kifejezés. Nem lehet egyszerre valaki az iwiw-en is meg a facebook-on is? Ha valaki regisztál a facebook-on, az azt jelenti, hogy az iwiw-es accountját törli is a nemtudomhányszáz ismerősével együtt?
Nem lehet kettő egyszerre?
@Gyulus ebben teljesen igazad van. az atvandorlast ugy ertettem h foleg az uj szajtot hasznalja, es nem ugy h torli magat a korabbi szajtrol. csak nem talaltam ra jobb iget. ha tudsz, ird meg.
@hirbehozó, nem kekeckedni akartam. Bár a facebook-ot nem annyira ismerem, (igaz, hogy ott vagyok én is), de amit eddig olvastam róla, aszerint nem fedi le teljesen azt, amit az iwiw csinál, vagy legalábbis amire használják sokan. Az ismerősök statikus tárolására, és ha fennforgás van, akkor kapcsolatfelvételre.
A múltkor is valakinek boldog névnapot kívántam az iwiw-en, (örült neki) olyannak, akivel amúgy nem vagyok semmilyen különösebb kapcsolatban, értsd, nem akarok vele zenéket megosztani, nem akarom különösebben, hogy lássa, miket olvasok, nincsenek nagyon közös barátaink, satöbbi.
ennek az üzenőfalas sms-nek én akkor látnám értelmét ha pl az üzenetre írt válaszokat is megkapnám utána sms-ben. Vagy csak előre beállított usergroup látná az üzenetet, és esetleg ők is kapnak róla sms értesítőt hogy nézzék meg a ziwiwjüket.

Jelenlegi formájában nem sok olyan élethelyzetet tudok elképzelni amikor iwiw üzenőfalas sms-t "kellene" küldenem. Még ingyen sem.
Azért ez az 55 000 baromi kevés, szerintem egy éve volt 25-30 000. (Egyébként ezt hol lehet megnézni, a Hungary network régen klikkelhető volt, most nem az)

A wiw megy nyilván itt így hirdet, ez az egyetlen előnye.
Én valahogy nem hiszek benne, hogy az emberek tömegesen elkezdenek fészbúkolni. Az meg, hogy hányan vannak beregisztrálva, meg sem közelíti azt a számot, hogy hányan használják az oldalt. Én is regisztráltam, de már fél éve nem léptem be. Nem töröltem a profilt, hátha egyszer még jó lesz valamire... De nem különösebben hat meg a dolog. Szóval ebből az 55 ezerből szerintem a felét legalább ki lehet húzni.
Én is regisztráltam, de szintén nem használom.
Nem hiszem, hogy a Hungary közösségi tagság egyből Facebookra "átvándorolt" felhasználót jelent, akit vissza kell "csábítani". Nagyon messze van még a Facebook attól, hogy átvegye az Iwiw helyét.
legfaszább, amikor elkezdik emberek egymást az egyik hálózat alapján a másikon is bejelölgetni. (na persze ez inkább sulisokra jellemző) Egyszercsak azzal telik a nap, hogy ugyanzokkal, ugyanazt irogatod énVip-en, iwiwen, itt-ott. Ez a kemény.
az átlag magyar embernek nincsenek nagy számban külföldi ismerősei és nem is szereti azt ha ők hemzsegnek a "jelölgetős" oldalon. lásd barátikör.com ... rakás balkáni ribanc. jelölgetnek pl engem is de soha nem láttam őket. senki nem megy át a facebookra úgy, hogy aztán törölje magát az iwiw-ről, leszámítva a 0,0000001%-ot akik amúgy csak a facebookot promózzák. fent vagyok ott én is de eszem ágában sincs, hogy töröljem magam egy másik olyan helyről ahol ott van minden jó ismerősöm ami ugye az iwiw.
nekem nem tetszik, hogy a cikk úgy állítja be a dolgot mint ha az iwiwről fejvesztve menekülnének az emberek a facebookra és most mindenféle módszerrel vissza akarnák csalogatni őket. én is a webisztán folyamatos facebook promója miatt regeltem oda de itt meg is álltam. az ismerőseim száma folyamatosan növekszik az iwiwen, érdekes, hogy nem törli magát senki. ja de igen: akik léptek egy kapcsolatból, dobott csajok, dobott pasik. de utána másnap újraregisztrál mindegyik...

amúgy meg a trémobil iwiw díjcsomag szánalmas :)
olyan az iwiw, amilyen
olyan a facebook, amilyen, ez idáig ok.

De amilyen lelkesedéssel fikázzátok mostanában az iwiw-et heti sok post-al az indanet indítása óta, na az valóban tisztelelreméltó...
(off: ha nem ma jelent volna meg ez a hirdetes, nem ma irtam volna rola. a masik iwiwes post is azert szuletett, mert az iwiw kiadott egy kozlemenyt. multkor azert kaptam a fejemre, mert nem irtam az iwiw albumos kepkezeleserol. most meg azert kapok, mert irok valamirol, ami veluk tortenik. a full disclosure-t kitettem a webisztanra. tobbet nem tehetek.)
A tré le akarja húzni az utolsó bőrt is az sms-ről, nagyon jó pénzt hozott nekik. Az sms el fog tűnni, ezt nagyon jól tudják, "okosan" összekötötték a kellemeset a hsznossal..

A fészbúkkal az iwiw szinte alig hasonlítható össze.
Az előbbi egy élő, lüktető világ, míg az iwiw egy sértődékeny, lusta, beszívott kamasz, aki szarik a külvilágra..
Miért van az, hogy még mindig nem vagyok fent iwiw-en és facebook-ra is csak azért reggeltem, mert nem kellett hozzá meghívó? Iwiw-hez van acc-om, mert feltörtem egy user-t aki primítv jelszót használt, az emailjét meg egy fórumból szedtem ki es bazze második próbálkozásra bent voltam :)
Azóta se tudja szerintem, hogy az ő acc-ával nézegetek iwiw-en, ha subba post van :D

Facebook viszont haláááááál idegesítő. Tök szép meg minden, de hogy ez a rahedli fiszom-faxom alkalmazás meg bögdösés meg a jó édes apádat érdekli mit néztél épp meg moziba. Az a baj, ha a gyerek kezébe játékot adnak, akkor az elkezd vele játszani és sajnos mire leszokik róla, addig jön a következő jobbf@x, az én türelmem meg véges.
legutolsó információim szerint egyiket sem kötelező használni...
masfel milliobol van 60k facebookon IS.

ASSZTA.
Hogy ki kinek segit azert az nem ilyen egyertelmu. Networking. Szerintem a mobil szolgaltatonak is bir reklamertekkel a dolog, a wiw eleg eros marka (brand), a mobil piac meg erosen tultelitett. Az iwiw dijcsomagban meg ennel azert tobb kedvezmeny van: a szinten iwiw csomagos iwiw-es ismeroseidet joarusitva hivhatod es zaklathatod SMS-ben.

Az valoban erdekes, hogy a facebook-on hirdetnek, nem biztos, hogy ennek tobb a pozitiv hatasa, mint a negativ :), ahogy a te bejegyzesedbol is latszik.