Frissül az iWiW dizájnja

Hamarosan minden magyar netező szembesülhet azzal, hogy megváltozik az iWiW ruhája. Nem dizájnváltásról, csupán a meglévő dizájn faceliftjéről van szó. Változik például a betűtípus, finomodnak a főbb dizájnelemek, más lesz a link stílusa is, etc etc.


Régi és új fejléc.

A facelift egyben előkészület is, hiszen hamarosan megjelennek a minialkalmazások a szolgáltatásban. Ez a fejlemény pedig várhatóan nem csak a felhasználók aktivitására, hanem az iwiwes oldalak megjelenésére is hatással lesz. Na de nézzük is váratlanul országos népszerűségre szert tett kollégám tesztprofiloldalát az új iWiW-en: 


Facelift után: tesztjúzer a Sandboxon, tesztcomingouttal :)

Akik még azelőtt szeretnének értesülni az iwiwes változásokról, hogy az éles felületeken megjelennének, azok a Sandboxot figyeljék. (Note: a Sandboxhoz deves acc kell, nem iwiwes.) Ott minden előbb lesz látható, mint az éles felületen. Hamarosan nem csak a facelift, de az aktivitásfolyam is megjelenik majd a homokozóban. És már nincs sok hátra az alkalmazások indulásáig sem. De az egy következő post témája lesz.

[update] Látom, a HWSW is foglalkozik a facelifttel. Még egy igazi, hamisítatlan úgynevezett szóviccet is bepróbáltak. Ami üdítő fordulat a hírszájt eddig megszokott nyelvezetéhez képest. A cikk címéről ("Facebookosodik az iWiW") meg az jutott most eszembe, hogy a Facebook ugye twitteresedett, a Twitterre pedig korábban azt mondták a magyar netezők, hogy pont olyan, mint az iWiW üzenőfala. Körbeértünk. Mindebből pedig jól látható, hogy itt igazából egy funkcióval azonosítják a netezők a szolgáltatásokat. Ami egyrészt érthető, másrészt pedig: soha nem a funkció jelenléte, hanem annak működési elve, felhasználásának módja a fontos.

Címkék: dev iwiw dizájn
2009.03.26. 14:19. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igéretes. már ha lehet ilyet mondani erre.
A "Hogyan lopjunk facebookot" tipikus esete. Az alkalmazásoknál a legszembetűnőbb.
A helyes cím: Fészbúkosodik az iWiW dizájnja. De kit éredekel. :) Szebb lesz mint volt. Viszont a fészbúkról leszedett gift ikon azé má sok. De látok itt fam-fam-fam ikonokat is. Pedig csak egy paint meg egy kis fantázia kellene hozzá. Mind1.
@tóbiás: feszbukosodik az iwiw dizajnja? bruhahaha. ez mar tenyleg agyrem, gyerekek, amit klon temaban neha toltok.
@hírbehozó: Aki vakként nézi a világot az elvakul. :) Lopja, és slussz. Ez saját vélemény volt, és nem szakmai. A szakmait hagyjuk. Az is ez lenne kb. :D
@hírbehozó: Aki vakként nézi a világot az elvakul. :) Lopja, és slussz. Ez saját vélemény volt, és nem szakmai. A szakmait hagyjuk. Az is ez lenne kb. :D
Ha meg van némi közöd a deshez akkor sorry, de nekem ez volt az első impresszió.
nem hiszem, h a dizájnja fészbúkosodna, annak, h megjelennek benne az alkalmazások meg a "rendszerüzenetek"ből "értesítések" lesznek, ezeknek még nem sok köze van a dizájnhoz.
@tóbiás: semmi kozom a dizajnhoz. de a latasommal nincs baj. amugy az iwiw csak faceliftelt. vagyis tovabbra is ugyanaz a dizajn, mint az indulaskor. csak finomitottak rajta. a te eszjarasodbol igy az kovetkezik h a facebook lopta el az iwiw dizajnjat. haha.
na, szerintem zarjuk le ezt a temat. es nezd meg megegyszer a ket szajtot.
Facelift srácok, nem redesign. Az, hogy facebook copy a design megy egyszerű hülyeség. (alklamazások ikonokba belekötni már csak a szánalmas tag alá férne...) Ezt a legegyszerűbb jó magyar mentalitással beköhögni... Szerintem ez a szerkezet perpill átláthatóbb mint a facebook uj struktúrája.
Akkor is Gergő azért az a gift ikon meleg. Mind1. Mindig megfogadom, hogy nem szólok hozzá a témákhoz, de nem bírom ki. Amúgy meg soha nem voltam a másolás ellen. Sőt! És nem zárjuk le. A facebook egy követendő modell a szemembe annak ellenére, hogy cukorhegy néha hülye dolgokat művel vele. Akkor is fenntartom a véleményem, és amennyiben nem egyezik a tiéddel az nem jelenti azt, hogy feltétlenül egetrengető hülyeség lenne. Szerintem... De lehet én vagyok naív a dologban. Eza Te blogod, legyen neked igazad...
@tóbiás: en szeretem a kommentjeidet. abba ne hagyd, az istenert :) csak oszinten meglepett ez a dizajn copycat erv most. na mindegy. reszemrol off a tema.
@chek: Semmi köze a mentalitáshoz. Véleményt formáltam. Magamat képviselem vele nem magyarországot. Az ikon meg a fb-ről van, és ennyi. Ahol több 10 milla van fejlesztésre ott terveztessenek egyedi ikont, stb...
@hírbehozó: Okés OFF. Apropó nem volt még heti OFF-om. :) Majd lesek vmi érdekeset.
@tóbiás:

hh most a fejlesztő Virgo embere, nem? Lojális.
minden magyar netező???
kikérem magamnak :)
@KGyST: Ezért próbáltam, én is a szálakat összefűzni, de azt mondja ebben nincs benne a keze. De nekem gyanús azért. Ha az iWiW főoldalon megjelenik az üzenőfal helyett egy "Mit csinálsz pillanatnyilag" felirat akkor tudom, hogy csak kamázott nekünk. :)
Azért elég hihetetlen mennyi nagyképű idióta hozzá nem értő internetezik. A fikázás az megy, de azért kíváncsi lennék melyik nagypofájúnak lenne jobb ötlete. Komolyan érdemes lenne magukba nézni és jól elgondolkodni azon ha ekkora a pofám akkor vagy csinálok jobbat vagy befogom a pofám és esetleg értékelem mások munkáját. Szép Napot.
nah, mindenki nyugodjon meg egy kicsit. nincs itt semmi nagy ugy. easeeeeeeey.
Heti OFF: A webisztán aljáról eltűnt a gulgi csík sokak örömére. (Nekem hiányzik)
@laazlo: Minősítetted is magad a bejegyzéseddel. A vélemény szabad. Neked is, és nekem is. Neked is szép napot.
@laazlo: Minősítetted is magad a bejegyzéseddel. A vélemény szabad. Neked is, és nekem is. Nem kötelező vele egyet érteni. Neked is szép napot...
Ez egyszerűen csodálatos! Teljesen feldobta a napom. Hajrá iwiw!

Na jó. Mégsem.
Ideje volt lecserélni a 90' évek hangulatot...
durva ez. balra ikon, mellette jobbra szoveg. tiszta facebook. meg ez a kek is. majdnem ugyanaz. hany milliardot kaphattak ezert a copypasteert????
"Facelift srácok, nem redesign. Az, hogy facebook copy a design megy egyszerű hülyeség."

Ezt vagy négyszer el kellett olvasnom, mire megfejtettem. Miért nem lehet magyarul beszélni, basszameg. Ráadásul nekem nincs is iwiw fiókom, az baj-e?
akik nincsenek bent sandboxon, azoknak ime egy miniapp canvas nezet, egy tesztalkalmazassal (mar az uj fejleccel):
web3.twitpic.com/img/4145360-e8574ed2798836e2e5ee3a6a9c18f05d.49cbcd23-scaled.png
@marxcie: Ne próbálkozz a tmával kapcsolatban facebúkozni. Én már kaptam érte. :P
@Hozzászóló: Me nem vagy elég gík, az a Te bajod. :)
Arra azért kiváncsi leszek, hogy a reklámok szanaszét szórása mennyire 'tossza szét a designt. (tudom, semennyire. > adblock :D)
Nem is tudtam, hogy bazso igazabol nő:-))
Már csak azt nem értem, hogy minialkalmazást lehet fejleszteni, de skin-t nem. Sose lesz már API, hátha valaki desktopjára akar vmi csodát, vagy böngészőben újítana. Aztán, ha tetszik a fejlesztőknek átveszik. Ez elég fair lenne, nem?
Teljesen szimpatikus lépés a redesign (azért ez több, mint facelifet, lesznek itt funkcionális újdonságok is)

Nagyon nem mernek hozzányúlni, (ugyanis a júzer hajlamos felfújni a dolgokat, ha hirtelen nem talál valamit, lásd facebook) de azért helyet kell csinálni az újdonságoknak.

Nagyon felületesre sikerednek ezek a 'facebook-osodik, májszpészesedig, twitteresedik' bejegyzések. Tessék rendes címet adni.
a top3 iwi alkalmazásra leszek kíváncsi. szerintem a kisállatos, a szülinapos, és az ismizős lesz az.
@~web1: top1-re van egy tippem: "dugn4'm" api. Tuti favorit.
Amúgy az iwiw.hu/ujoldal -on látható alkalmazásikonok tényleg egy az egyben facebookosak (legjobb barátaim = top friends, filmőrült = movies, ajándékküldőről nem is beszélve)
Szerintem "csak" a screenshothoz használták, remélem nem ezek lesznek az élesben, az kicsit gáz lenne nem?
mi ez a facebook mánia? szerintem kifejezetten jó lesz a változás, sokkal nézhetőbb lett a fejléc. :)
egyébként meg mért baj, ha mindkét site-on ugyanoda kell kattintanod?
@MiTortent: Dehogy Nő. Ha elolvasod rendesen akkor rájössz, hogy így kell értelmezni: Nem Nő. Tehát Ő nem Nő, hanem Férfi. :)
Annyit had jegyezzek meg designásolás témában, hogy a ha funkciói hasonlóak lesznek az FB-hez, nem desmásolás :D Ráfért már egyébként némi facelift, mert ocsmány volt. Most már legalább ki fog nézni valahogy.

egyébként az összesSN rendszer funkciói elkezdtek közelíteni egymáshoz. Ebben semmi új nincs.

tóbiás: te meg tényleg nem vagy a copy ellen, ez igaz. The Clonemaker :D
@e-lias: Irogatás helyett javítsd a bugokat a tF-en. :P
@tóbiás: Az nem bug, hanem feature :)
A magyar politika letette a névjegyét a facebook mellett. Az iwiw a múlt. Felejtsük el gyorsan.
a tinik többsége már rég nem weben éli a közösségi életet. az iwiw pi is csökken lefelé, azaz a népek rutinból fellépnek, és aztán meg le. erről szól a sztori.

az msn meg növekszik, mint állat. és nyilván a windows7 chat kliens is dob ezen. meg a mac, és a linux. a közösségi szolgáltatások jelentős része (pl. közös zenehallgatás, közösen filmnézés, játékok) natív platformokra fognak átköltözni. a facebook is el fog bukni, én mondom buga józsi. ;-)