Yamm.hu: indul az új magyar Twitter közösségi oldal

A Propeller csapata gondolt egyet, és megcsinálta a maga mashupját a Twitterre. A Turulcsiriphez hasonlóan itt is a magyar felhasználókra fókuszáló Twitter-szájtról van szó. A néhány perc múlva élesedő Yamm.hu igazából megjelenésében olyan, mintha egy réteget húztak volna a Twitter fölé.

A felhasználó twitelhet a Yammból, és nézegetheti azoknak a twitjeit, akiket követ. Amivel azonban többet ad ez a mashup a normál Twitter oldalnál, az a trendkövetés és a térkép (à la abiczo), valamint a celebek és újoncok megmutatása.

Ezen felül végigkövethetjük kronologikus sorrendben a magyar twitterezők által megosztott képeket és videókat is. Ha minden igaz, a jövőben más leválogatások is alapból benne lesznek a Yammban.

Szerintem jó, energikus próbálkozás. Ráadásul a dizájn is szép. Ha a jövőben több leválogatás (pl. "listening to", "menő", blip.fm url-ek, "breaking", #maeste, satöbbi) is lesz, akkor egy nagyon haszonos, sőt, közösségformáló nyitóoldal lehet minden magyar twitterező számára. 

Azt is hozzá kell tenni azonban, hogy a nemrégiben élesedett Twitter Lists, úgy tűnik, fontos pluszt fog hozni a Twitter életében. A listák integrálása sem maradhat ki sokáig egy valamit magára adó mashupból.

És remélhetőleg a konkurenseket is inspirálja majd az új jövevény.

Címkék: magyar mashup startup twitter yamm.hu
2009.11.03. 19:55. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

na erre kíváncsi leszek. szerettem és szeretem a turulcsiripet de ezt megnézem jól.
"A listák integrálása sem maradhat ki sokáig egy valamit magára adó mashupból."

en ugy tudom, h a twitter API-ban nincs lehetoseg a listak lekerdezesere, azaz a mashupok nem tudjak integralni.
@syck: igen, ez igaz. de valahogy kell tudni ezt a funkciot hekkelni. addig is, amig a twitter nem engedi ki az apiba. :)
nagyban hasonlít a twitzap-re... ettől függetlenül hajrá!
el kezdtem használni, de egyenlőre nem nyújt túl sokat. kicsit közelebb kerülnek a magyar twitterezők, mondom ezt úgy, hogy életemben nem használtam turult.
@helloszabi: profilképet váltsál, ez egy twitter kiegészítő!
Majdnem felkeltettétek az érdeklődésemet.
A képek és videók nézet killer feature, alap dolognak kéne lennie eredeti Twitterben is.

Viszont kérdésem, hogy hátteret honnan veszi alapból? Nekem egy indafotón lévő képemet tette be, twitteltem volna? vagy máshogy köt?
@moyirto: nem értelek. hol váltsak profilképet, és miért?
@Horváth János:
így első ránézésre ugyanaz lesz a háttér, mint twitteren
Nekem az autoupdate tetszik a legjobban.
én még mindig nem twitterezek, és még ez az új lehetőség sem győzőtt meg (:
Tényleg érdekesnek tűnik, persze az ember twittert már nem ilyen, kizárólag erre szolgáló szájtról használ, hanem Netvibesról, Ubiquityról. A Csirip "közösségépítő funkciója viszont szvsz nagyon hiányozni fog az áttérőknek.

A nagy dobás persze megint csak az lenne, ha összehegesztenének egy SMS-fogadó ketyerét, amivel nem angol, hanem magyar tarifákon lehetne SMS-ben twítelni.
@KGyST: sms-ben twittelni? semmi értelme. bárhonnan nézed mobilnettel mindenképp olcsóbb.
@moyirto: bármilyen hihetetlen, de még mindig vannak emberek, akik nem okostelefonnal nyomulnak és nincs mobilnet előfizetésük. :)
@aDoayen@HWSW: azok nem is twittelnek.
Egyébként meg elindult a Sárgacsík is, ez legalább ekkora hír:)
Le vagyok maradva, öt éve nyomom okostelefonon, és fel sem merült, hogy legyen egyáltalán mobilnetem, csak a wifit . Anno GPRS lett volna, be sem konfigoltam. Külföldről meg kifejezetten nem is merném használni.

Egyébként a Twitternek is az volt az előnye, hogy el lehetett érni akárhonnan, katasztrófa közben is, stb. SMS nélkül nem Twitter a Twitter, és szerintem ennek pl. döntő része van abban, hogy idehaza ez csak egy chatbox lett.
Nekem sikerült trémobilnál 4 nap alatt (iPhone, 57 mb, főleg játékletöltések, stb...) 100.000-es számlát összemobilinternetezni mire rájöttem, hogy a 10kb/13 forintos alapba vagyok. Váltottam. Most havi 8 ezerért 750 megabájtot kapok. A gépemet csak akkor kapcsolom be ha olyan dolog van amihez a safari mobilon nem képes. Pl. FarmWillezésre mivel a flasht nem kezeli. :) De twitterezni telefonon szoktam mobilnettel. A wap és barátai már a multé. Legalábbis bizonyos oldalak esetében nem jöhet számításba.