Videóban erősít az Index.hu, weben támadnak az archív filmhíradók

Több, videóval kapcsolatos változás is történt ma az Index háza táján. Az egyik, hogy a címlap legalján nagyobbak lettek a képgaléria-ajánlók (ráadásul vegyesen nézhetők a hivatalos indexes/ügynökségi fotók és a közösségi, indafotós galériák), valamint erősebb kiemelést kaptak a videók.

Utóbbihoz kapcsolódó változás, hogy az Index kipakolt néhány egész estés magyar játékfilmet is a most indult film.indavideo.hu oldalra. Ez pedig azt jelenti, hogy a korábbi, a felhasználók aktivitására építő filozófiáról váltottak. És most inkább a passzív netezőkre koncentrálnak. Médiaként (online tévéként) értelmezik az eredetileg felhasználói tartalommegosztásra épülő videószájtot.

A harmadik változás pedig igazából egy kampány, amit a Blog.hu is támogat. A Neumann-ház több mint 5000 archív videót digitalizált és tol ki a netre. A webszájt címe filmhiradok.nava.hu. Néhány keresési tipp: találmány, tüntetés, tánc, nyaraló, játék, kerékpár.

Mindezek a változások éppen akkor történnek, amikor az RTL Klub is erősített online jelenlétén, a TV2 pedig klassz online meccsközvetítéssel hívta fel magára a netezők figyelmét.

Szóval úgy tűnik, elkezdett felvándorolni a webre az értékesebb, nézhetőbb magyar videotartalom. Ami mindenképpen jó hír így 2009 végére.

Címkék: média index magyar videómegosztók inda indavideó
2009.11.05. 11:40. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"A rendszer üzemeltetését egyelőre az RTL MOST-on megjelenő hirdetések bevételéből fedezzük. Az alkalmazás bevezető szakaszában regisztráció nélkül is díjmentesen visszanézhető az összes olyan három napnál nem régebben sugárzott műsor, amelynek a képe a nyitóoldali „tévéújságban” zöld színnel van jelölve."

IIIIIEEEEEHHHHHH, hiba

fizetőssé tenni az amúgy ingyenes televiziózást, ráadásul az SD-nél rosszabb felbontással, agyontömörítve ???

sok sikert srácok ...
Szerintem nem váltottak a user generated-ről csak bejött mellé a film.indavideo.

Talán azt is érdemes megjegyezni, hogy a nagy video és kép felületet először totalcar címlapon hozták ki.
Szípen lassan de biztosan a webes is eléri a videók dominanciája, amit eddig csak a mozi és a tv tudott csak uralni.

Videót mindenhova! :-)