Geek éttermek, kávézók Budapesten?

Manhattanben éttermet nyitni nem lehet könnyű vállalkozás. New Yorkban közel 20 ezer helyen lehet enni. Ezen étkezdék jelentős része pedig épp Manhattanben található. Egy hamarosan megnyíló új manhattani étterem elsősorban a geekeket próbálja megszólítani: a 4Food honlapján előre megrendelhetjük az organikus hamburgereket, hogy mire az étterembe érünk, ne kelljen várakoznunk.

Ha helyben rendelünk, a pincérek iPaden veszik fel rendelésünket. Egy gigantikus kivetítőn pedig folyamatosan követhetők a foursquare-es becsekkolások és az étteremhez kapcsolódó twitek.

A Gizmodo összefoglalója szerint Londonban, Nürnbergben és Japánban is vannak high-tech éttermek, ugyanakkor Budapesten én max olyan helyekről tudok, amik ingyen wifit kínálnak a betérőknek.

Ha tudtok olyan étteremről, kávézóról, mely ennél sokkal többet kínál a geekeknek, ne felejtsétek el megosztani velünk. Ha összejön pár tipp, valamikor a következő hetekben le is teszteljük a fővárosi geek étkezdéket...

Címkék: geek étel étterem twitter ipad foursquare
2010.05.29. 13:53. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A japán link automatából kapható rámenre mutat. Ezt azért nem nevezném "high-tech" étteremnek, különösen, hogy odaát jó esélyed van bármit megvenni automatából.
A leírt fícsörök szerintem inkább a geek-séggel pózoló sznobokat szólíthatják meg.
Leginkább csak bloggolással kapcsolatos kávézók ugranak be (Bobek, a volt Tandem, stb.), meg talán a Colabs de az eleve nem kávézó.

Pár hete hallottam még a rádióban a cseh The Pub hálózatról ahol az asztaloknál saját kezüleg lehet csapolni és van valami adatrendszer is ami számlálja és valahol nyilvánosan kijelzi a fogyasztott mennyiségeket, így lehet versenyezni egymással, akkor azt mondták, hogy lehet, hogy Pesten is nyílik majd egy, bár ez sem annyira geek.
(www.thepubworld.com/en/plzen/ )
Hali, én javaslom a Fuchsli-t egy szekszárdi borász nyitotta 1 hete, (facebook.com/fuchsli) és kimondottan a fiatalokat várja, lesz csocso, lesz foursquare day minden hónapban, elsősorban a facebookon kommunikál. Tök olcsó ahhoz képest, hogy a Belgrád rakparton van, olcsó fröccsel. :) Wifi van, mennek a képek is folyamatosan facebookra, figyelik a twittert, és nyitottak minden javaslatra ami geeketől jön. Nekem nagyon szimpatikus a hozzáállásuk, javaslom geek hellyé tenni :)
@KiralyA: koszi a tippet. Mindenkeppen letesztelem. Meg hasonlo hely, vki?
ja igen. a link helyesen: http://www.facebook.com/home.php#!/fuchsli.hu
Van itt egy totál eldugott de nagyon jó und olcsó hely:
a neve "FRSCO"
itt meg eltalálható minden amit tudni érdemes, többek közt az is, hogy relatív igen olcsó:
www.friscocafe.hu/kapcsolat.html
További kellemes kapcsolódást!
Kicsit késve, de megtaláltam az igazi geek helyet Bp-n. Cucu Bár&Bazár a Naphegy u. 29-ben. Van wifi, fent vannak a facebookon is, ráadásul eladó képregények, képregényes figurák és Jedi bábuk is vannak! Ja, és flipperek! Igazi lazulás geek módra.