Instant láz a weben, álomállás-ajánlattal

A Google Instant sok fejlesztő érdeklődését felkeltette. Így volt ezzel a 19 éves amerikai egyetemista, Feross Aboukhadijeh is, aki egyből fogadást is kötött haverjával, hogy ilyet ő is tud csinálni, egyetlen óra alatt. A fogadást tett követte, és Aboukhadijeh elő is állt a YouTube-ra értelmezett instant keresőjével. Bár a srácnak több mint három óra kellett a fejlesztéshez, így a fogadást elbukta, ám a YouTube Instant villámgyorsan körbecikázta a közösségi webet.

Az igazi meglepetés azonban csak ekkor következett. Chad Hurley, a YouTube alapító-vezetője ugyanis Twitteren jelezte a srácnak, hogy készek alkalmazni a cégnél. Hurley nem csak poénnak szánta a twitet. A srácot ugyanis emailben is megkereste, majd behívta a programozót a YouTube főhadiszállására, amit mindketten meg is örökítettek a blogjukon.

A fejlesztő srác a következőképpen kommentálta a valóra vált amerikai álmot: "The last two days of my life have been amazing, insane, sleepless, and humbling!"

Aboukhadijeh egyelőre nem biztos abban, hogy félbe akarja-e szakítani stanfordi tanulmányait a YouTube-ért, mindenesetre az biztos, hogy nem kap mindenki ilyen jó állásajánlatot egy viccnek szánt fogadás után.

Amúgy a srác Instant-verziója az elmúlt napokban több fejlesztőt is inspirált. Itt van mindjárt a Google Maps-re, a Google képkeresőjére, valamint az iTunes-ra értelmezett instant kereső.

Persze a Google Instant sok szempontból jóval fejlettebb, mint a fent linkelt mashupok, de az jól látszik, hogy a prediktív valós idejű keresés és találati lista-összeállítás sok fejlesztő fantáziáját megmozgatta.

Címkék: google keresők youtube lol instant google instant
2010.09.14. 12:18. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy pillanatig azt hittem, hogy az Instant nyitóbuliról van szó. i55.tinypic.com/qn020k.jpg
mennyi felesleges request, te jo ég. ami mennyi energia... :) egyébként tényleg. egy kazal keresés így ergó kuka
nah jah, és amit még nem igazán fedeztek fel a SEO-sok, hogy ezentúl érdemes a keywords részt így kitölteni mondjuk a nyaralás szóra: ny, nya, nyar, nyara, nyaral, nyaralá, nyaralás :D
Durva a cucc, valamelyik nap nezten a Notes on a scandal cimu filmet es kivancsi voltam a szereplogardara es mar attol beugrott a film oldala hogy beirtam hogy "notes" ami egy tucat angol szo. Ahogy neztem a twitterbol tvmusorbol talalta ki hogy a filmre gondolok es mar tolta is a talalatok kozott az imdbt a tvmusort meg a wikit
Az a durva, hogy az Instant Youtube / Maps / Picture valóban működik, a magyar szavakra is. Elképesztő.
nekünk fél óra kellett tegnap éjjel! Szoborlap Instant :]
www.szoborlap.hu/instant