Kiemelkedően jó kritikákat kap a Facebook-film

Korábban már itt, a Webisztánon is hírt adtunk arról, hogy hamarosan a mozikba kerül a Mark Zuckerberg életéről szóló film, The Social Network címen. A tengerentúlon csak pénteken lesz a hivatalos bemutató, de a premier előtti vetítések nyomán írt olvasói és szakújságírói kritikák egyaránt lelkendeznek a filmről. Elsősorban a forgatókönyvíró, Aaron Sorkin (A Few Good Men, The West Wing) újabb nagy teljesítményét emelik ki. De a rendező, David Fincher (Fight Club, Panic Room, The Curious Case of Benjamin Button) munkáját is zömében nagyra értékelik a nézők.

Több filmkritikus egyenesen Oscar-esélyesnek gondolja az alkotást. A Rotten Tomatoes amúgy 15 amerikai filmkritika alapján jelenleg 100 százalékot ad a filmnek. És az IMDb-n is 8,3/10-en áll a mozi, ami nagyon jónak számít. A Metacritic - 6 amerikai filmkritikát összegezve - szintén 100 százalékot adott a The Social Network-nek.

Magyarországon elvileg csak november 11-étől lehet nézni moziban a filmet. Az eddigi kritikák alapján egyértelmeűn kötelező tananyag...

Egy kis bepillantás Sorkin észjárásába...

Sorkin’s research unearthed the very first words on what became Facebook—an angry blog post that Zuckerberg allegedly wrote after being dumped by a girl. That blog morphed into a Zuckerberg-invented computer program called Facemash, in which photos of Harvard women were posted online, and compared and contrasted based on their looks. It was a classic misfit’s revenge: If he couldn’t get the girl, he would trash the girl. “I think there’s a subset of nerds who are not the cuddly kinds of nerds we made movies about in the Eighties,” Sorkin said. “These nerds don’t understand why attractive women are still dating the quarterback and not them, why women don’t get that they’re the ones running the universe right now. There’s an arrogance that has alchemized into real nastiness.”  
(W Magazine - Friending Aaron Sorkin)

Címkék: mozi facebook
2010.09.27. 17:31. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tetszik. Mivel nagy FB-fan vagyok, megnézem, jónak tűnik. És ezt szerintem bárki élvezné.
@John A. Dragon prof: engem speciel teljesen hidegen hagy ez a film. sőt...
Az aranytojást tojó tyúk tojt egy gyémántot is? :)