36 óra alatt fejleszteni mobil web appot?

Nem telt el három nap a jQuery Mobile első alfájának kiadása óta, és máris megjelent az első jquerys mobil web app. A Warsquare amúgy egy nagyon klassz ötleten alapuló játék. Foursquare-júzerek tudnak területet foglalni és csatározni a helyekért. 

Nagyon sokat nem kell várni egyelőre, mert a keretrendszer tényleg erősen alfa. És most fordult elő először a mobilommal az is, hogy betelt a böngészője a helyben tárolt adatoktól. De a jQuery kezdeményezése előremutató - ezt azért elég jól példázza a Warsquare web app.

Persze a jQuery Mobile elsősorban a ui-ban jelenthet segítséget a mobilra fejlesztőknek. Legalább azzal ne kelljen bajlódni, ha már az ezerféle (mobilböngészők, platformok) kompatibilitási problémával nem tudott eddig mit kezdeni az emberiség kollektív intelligenciája.

Na, irány háborúzni a lokációkért!

Címkék: mobil framework app jquery foursquare jquery mobile warsquare
2010.10.18. 20:36. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.