10 magyar a Startup2.0-n

Múltkori felhívásunkat követően immár a sokadik magyar szájt jelentkezett a spanyol Startup2.0 versenyre, mely az európai közösségi szolgáltatások közül próbálja meg kiválogatni a legjobbakat, leginnovatívabbakat.

Az első magyar versenyző a műsorajánló.hu, mely abban különbözik a többi hasonló szájttól, hogy a felhasználó által megadott preferenciák alapján ajánl neki tévéműsorokat. Aztán jelentkezett a hírlapom.hu is, ami egy flashalapú webes feedolvasó.

De itt van a Daazo is, ami egy kifejezetten rövidfilmes művészi filmekre specializálódott videómegosztó szájt. Jelentkezett a Videobomb, a Blogter, az Otthonvadász (GoogleMaps mashup ingatlanszájt), az Astromarvin (közösségi szájt asztrofizikusoknak), az STubes (írtunk róla párszor), a Miner blogkereső, és Tóth Benedek p2p statmotorja is.

Feliratkozott a versenyre a hAlfirka.hu. A magát kulturálatlan menekülőtáborként jellemző szájtnak első körben sikerült meghekkelnie az MTI-t is, annak ellenére, hogy startupnak, vagy innovációs mérföldkőnek éppen nem nevezhető a szájt. A magyar távirati iroda ennek ellenére világgá kürtölte a közleményüket, mélyen hallgatva a többi magyar jelentkezőről, meg a verseny igazi céljáról, vagyis a leginnovatívabb európai startupok díjazásáról.

Ti is döntsetek, szavazzatok, próbálgassátok a magyar startupokat. Meg a többit is.
Címkék: startup
2007.05.09. 10:31. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balaton László 2007.05.09. 13:40:55

Valaki magyarázza el nekem, miért jó Flash-alapon hírgyűjtő oldalt üzemeltetni. Mert én nem igazán látom az értelmét, sem a keresőmotorok, sem a felhasználó szempontjából.
Ne es mennyivel jobb ennél a musorajanlo.hu dinamikusan behuzott tartalma? Egyreszrol ugyanugy nem indexelik a keresik, raadasu nem fenysebessegu kapcsolattal igencsak idegesito, hogy a tartalom joval kesobb toltodik le. Meghogy 2.0....
ugy latszik a multkori comment nem ment at a matrixon. szoval kosz a linkelest, sajnos ahogy nezem nem vagyok egy sulycsoportba a legtobb nevezovel.
Laci: a szemelyreszabott tartalmat persze, hogy nem keresik a keresok. A musorajanlo.hu celja, hogy egyedi profilokat hozzon letre a szemelytelen, szovegcentrikus keresessel szemben.

A sebessegen javitottunk. valoszinuleg akkor hasznaltad, amikor a verseny miatt nagyon sok kulfoldi latogatonk volt. Nezd meg ismet, a cache utan sokkal gyorsabb lesz.

Es tenyleg Web2 :) Sot, a kulfoldi visszajelzesek alapjan az egyik elso WEB3 (vagyis szemantikus web) oldal...
komolyan nem irigykedesbol, es/vagy rosszindulatbol, de ezek szerint a kulfoldi visszajelzok sem tudjak mit kell erteni semantic web alatt (en.wikipedia.org/wiki/Semantic_Web)...
Gaius Baltar:
Reszlet az altalad adott wiki linkbol:
"This way the machine can process knowledge itself, instead of text, ... thereby obtaining more meaningful results and facilitating automated information gathering and research by computers."

A kezdeten jarunk, de a gepi tanulas reven igyekszunk a filmleirasok szovegertelmezeset megvalositani. Es valoban nem OWL-t hasznalunk, de van sajat megoldasunk, hogy pl. a tobbnyelvuseget is kezeljuk.

De ha szereted a SPARQL-t, szivesen publikaljuks az interface-t az oldalon, de kevesen hasznalnak a felhasznaloink kozul. Szerintunk az is a feladatunk, hogy a kodolas helyett feluletet adjunk a kenyelmes es szemelyreszolo szolgaltatashoz.

Igyekszunk, hogy normalis emberi nyelvu keresesekre is valaszolni tudjunk. Raadasul mivel senki sem szeret kerek mondatokban irasban kerdezni egy rendszertol, egy hangelemzo rendszer is kene ele :)

De ez biztosan nem lesz meg csutortokig :)