Felülvizsgálja a Yahoo értékét a Microsoft

Elképzelhető, hogy a Yahoo az elmúlt hónapokban veszített piaci értékéből, s ennek köszönhető, hogy a Microsoft felül akarja vizsgálni korábban tett árajánlatát.

A Reuters informátora szerint a Microsoft azért akarja újraértékelni a Yahoo-t, mert az online cég az utóbbi időben elveszítette néhány kulcsfontoságú emberét. Bár a Yahoo január végén visszautasította a Microsoft ajánlatát, az akkor még 44,6 milliárd dollárra becsült cég ma már kétmilliárd dollárral kevesebbet érhet.

A vicc az egészben, hogy éppen az újraértékelésről szóló hír hatására csökkent a Yahoo-részvények ára, több mint 5 százalékkal. Vagyis az egész szivárogtatás mögött akár maga a Microsoft is állhat. Kiszivárogtatják, hogy nem is biztos, hogy annyit ér a Yahoo, mint korábban becsülték. Ennek hatására pedig tényleg csökkeni is a Yahoo értéke...

Úgy tűnik, a Microsoft nem tett le a Yahoo bekebelezéséről. Nyilván egy teljesen új időszámítás kezdődne az online piacon, ha sikerülne felvásárolniuk a web egyik legfontosabb cégét.

A Microsoft ugye 31 dolláros részvényenkénti ajánlatot tett év elején, és akkor a Yahoo-nál azt mondták, hogy 40 dollár alatt tárgyalni sem hajlandóak. Ha a Microsoft most egy még kisebb összeggel áll elő, és a Yahoo-nál ezt mégis megfontolnák, ezzel a Microsoft tárgyalási pozíciói nagyon megerősödnének.

Az ügyet érintő másik értesülés a napokban pedig éppen az volt, hogy a Microsoft és a Yahoo vezetői ismét találkoztak egymással. Bár sok konkrétum állítólag most sem hangzott el, maga a találkozó ténye is azt mutatja, hogy továbbra is komoly esélyei vannak az akvizíciónak.
Címkék: microsoft yahoo üzlet
2008.04.05. 14:14. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Remélem, megveszik, és beledöglenek. A világon semmi értelme nincs ennek a tranzakciónak. A technológiáik nem kompatibilisek egymással, a tevékenységüket sem tudnák összehangolni, és a Microsofton ennél jóval egyszerűbb feladatok is sorra kifognak újabban. A cég egy dinoszaurusz, egy új IBM, és szépen lassan meg fog indulni a lejtőn. Lehet, hogy pont a Yahoo! lesz a falat, ami a torkán akad, és siettetni fogja a cég halálát. Ennyi pénze ugyanis a Microsoftnak sincsen. Ráadásul a Windows és az Office a két nyereséges terméke, minden más, amihez nyúl, óriási bukás.
Pók! Milyen jó, hogy te ilyen okos ember vagy és mindenről tudsz és a jövőt is látod :)
Ez jellemző a Microsoftra: próbáljuk meg bekebelzni a versenytársat, vagy pedig tegyük tönkre, de legalábbis próbáljuk meg előtte meggyengíteni, hogy olcsóbban legyen a miénk.
Sok mást nem csinálhatnak, kell nekik egy komoly netes cég. A Google ott lohol mögöttük, sok idejük már nincs a cselekvésre. A netPC koncepció (évtizedes késéssel) most fog valóra válni.