Kelet-Európa és a tech reneszánsz

Alapvetően büszkék lehetnénk arra, hogy egyre több híradás szól arról, hogy Kelet-Európában mennyire erősödik az it-szektor (még akkor is ha innen, Kelet-Európából nézve azért nem tűnik annyira optimistának a helyzet.)

Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy a híradásokban elsősorban Románia, Szerbia, Horvátország és Szlovénia jelenik meg. Magyarország nem annyira. Száz forintos kérdés az internetadót támogató politikusoknak: vajon miért?
Címkék: videó innováció
2008.05.26. 13:18. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A webkettonek meg a betokosodasnak nem sok koze van az emlegetett IT szektor erosodeshez. Azt foleg a nyugatrol kiszervezett projektek hajtjak. Es igen, mivel az elso szempont a gazdasagossag, ezert a reflexbol mindenre megegy adot rarako politika, es persze a magasabb elet- es arszinvonal nem tesz jot a versenykepessegnek. Ugyanakkor azert nalunk is eros szakember hiany van, ami azt jelenti, hogy per pillanat mennyisegileg nem nagyon van hova fejlodni. Ettol fuggetlenul gyilkos dolog, hogy a magas kozterhek miatt arban nem nagyon lehet versenyezni az emlegetett orszagokkal. Ha egy picit veletlenul a recesszio miatt megis visszaesik az informatikai fejlesztesi beruhazasok nagysaga, akkor nem nehez kitalalni, hogy ki fogja eloszor megerezni.