Hamarosan itt a magyarul beszélő YouTube?

Egyik olvasónk épp a YouTube súgófórumain barangolt, amikor az angol nyelvű menüpontok helyett megjelent a magyar nyelvi interfész. Ami ugye azért is érdekes, mert hivatalosan még nem választható a magyar nyelv a beállításokban.

A történet elég fura. Csak a magyar nyelvű Ubuntun és Windowson látszik magyarul a YouTube súgófóruma. Viszont a videószájt többi oldala akkor sem vált magyarra, ha magyar nyelvű oprendszerrel nézzük. Ha angol nyelvű oprendszert használunk, akkor angol a súgófórum nyelve is. Ez pedig így már több mint érdekes, hiszen oprendszer nyelvéhez nem szokás kötni egy webes szolgáltatás nyelvét. Főleg nem a Google-nál. (A találatért köszönet Dávidnak.)

A YouTube magyarítása amúgy elsősorban azért lenne fontos, mert a videószájt a magyarországi netezők körében is az egyik legnépszerűbb szolgáltatássá küzdötte fel magát. És ezzel párhuzamosan egy ideje kifejezetten a YouTube magyarországi felhasználóinak is lehet targetálni a hirdetéseket.

Címkék: google magyar youtube nyelvek
2009.01.30. 10:51. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ideje lenne. Nem is értem, hogy a Google miért nem adoptálja a facebook módszerét, hogy közösségi alapon fordíttatja le a szövegeket a különböző szolgáltatásaihoz, ha maga nem akar foglalkozni vele.

Így legfeljebb csak egy ellenőrzést kellene csinálnia a végén, de magukat a fordításokat közösségi alapon összehozná a nép.
0 angoltudás kell egy videó feltöltéséhez szerintem.
azert a videofeltoltes folyamataban van jopar olyan opcio, amit nem ert meg az, aki nem beszel alapszinten angolul. (vagyis a magyarok tobbsege). a felhasznalasi feltetelekrol es egyeb copyright szovegekrol nem beszelve.
Magyar windows, magyar böngésző(k). Youtube, Community, Forums. Persze angolul jön be. IE7, FF és Operával is.
Most akkor mi van?

Persze ha az url végén a "hl=en-US"-t KÉZZEL átírom "hl=hu"-ra, akkor maryarra vált. De ezt nem magától teszi, vagyis nem érzem úgy, hogy figyelembe venné az oprendszer nyelvét vagy a beállított preferált nyelveket.
@vackor: lehet h a bongeszod nyelve alapbol angol. vagy google account beallitastol is fugg. passz. mi az oprendszerfuggoseget figyeltuk meg.
Kb. 1.5-2 hete már tapasztaltam a dolgot.
Nem angol a böngészőm (egyik sem), a google-t is magyarul használom. Ettől persze még nektek bejöhet magyarul.
hát ez tényleg kurvafontos
Nem kell minden magyarul. Legalább pár szót megtanulunk angolul. Az is valami :) Inkább a nyelvtanulást segítenék.(nem pont a google, úgy általában)
Személyszerint nekem teljesen mindegy, milyen nyelvű a YouTube. Felnyomok rá néha egy-egy videót, ahhoz pedig nem kell sok angol tudás.

Nem mellesleg:
Valakinem feltűnt rajtam kívul, hogy a Google már kezeli az ékezetes betűket is Picasa & Blogger album / bejegyzés címekben?

Eddig a "Séta" címet a Picasa "STa" a Blogger "sta" változtatta, de mostmár mint a ketto "seta"-t ad vissza.
kurvara nemfontos.
inkabb gyurjanak ra a translate-re.
fyi: a youtube (a kereso utan) a masodik legnagyobb biznisze a google-nak magyarorszagon.
A honosítás valahol jó, de így a legkevésbé sem kényszeríti a népet, hogy legalább pár kifejezést megtanuljon angolul. Legalább annyi kreativitást feltételezne a user-től, hogy egy számára ismeretlen angol kifejezést bemásoljon egy online fordítóoldalra.
Persze azért komfortosabb magyarul olvasni a dolgokat :)
@hírbehozó: es szted melyik magyar nemtud megnezni/keresni videot a youtube-n?:) nemszukseges angol c2 hozza..
0 angol kell a youtube-hoz.
@Konflikt: itt nem is arrol van szo h a juzer megtalalja-e az upload meg a done gombot, hanem arrol h a youtube-nak sokkal tobb funkcioja van. azok megertesehez es hasznalatahoz pedig kell a basic angol.
hogy a mar emlitett copyright es ToS szovegeket ne is emlitsem.


Important: Do not upload any TV shows, music videos, music concerts, or commercials without permission unless they consist entirely of content you created yourself.

The Copyright Tips page and the Community Guidelines can help you determine whether your video infringes someone else's copyright.

By clicking "Upload Video", you are representing that this video does not violate YouTube's Terms of Use and that you own all copyrights in this video or have authorization to upload it.
Videózáshoz valóban nem kell inglís. De ha valaki elakad és segítségért fordul. akkor haszno, ha a segítség a saját nyelvén jön. Feltéve, hogy nem csak a menüpontok vannak lefordítva, hanem a tartalom is. És persze tudja a júzer, hogy mit rejt a Help gomb.
Amennyi angoltudás felszedhető a jutyubról, azért nem érdemes nem lefordítani.
Akinek van angolul egyáltalán nem tudú, neten járatlan ismerőse, az tudja, hogy a magyar interface nagyon fontos, mert eleve minden ijesztő az új user számára (idősebbekre gondolok), és nagy hátrány, ha mindez még angolul is van.
@agyvihar: Az nem adoptál, hanem adaptál.
Egyébként ha egy lengyel használhatja a youtube-ot lengyelül, miért ne lehetne magyar youtube is? Ezt még egyszerűbb is lenne megcsinálni, mint azt, hogy a Google Translate végre ne csak felismerje, hanem fordítsa is a magyar nyelvet. Persze tudom, a lengyel piac nagy piac, mi meg kevesen vagyunk. De azért nevetséges, hogy például a (nem hivatalos) angol Katie Melua fórumon (meluaworld) választható a magyar nyelv, a YouTube-on meg nem.
De nekem nincsenenek hirdetések a Youtuben, pedig nem használok semmilyen blokkolót. Adsense egyáltalán nincs, néha a videókon vannak hirdetések. Akkor hogy van nekik bevételük? Tényleg nem találom, hogy mire kéne kattintanom.
Kicsit OFF (mert én semmi ilyet nem tapasztaltam): Ha igaz, hogy oprendszer-nylevhez kötnék a site-ok a nyelvválasztást, az szerintem sokkal okosabb megoldás lenne, mint az IP alapján, mert pl. van egy kedves barátom, akinek a Digi a szolgáltatója, ami ugye Romániában bejegyzett cég, román Ip-ket, ezért neki csomó minden defaultból román, ami kissé kellemetlen. Plusz ugye, ha az ember turistáskodik, vagy csak vmiért olyan helyen van, aminek nyelvét nem beszéli, hasonlóan béna helyzeteket eredményez.)

Mondjuk én konkrétan rühellem ezt az automata nyelvválasztást, hadd döntsem már el, különösen a Google Maps szokott mindentől függetlenül magyarra váltani neki (tudom, nagypofájú tuskó vagyok, de hát mit csináljak, ha mindent azelőtt kezdek használni, hogy lenne magyarul, és mivel azért értem valamennyire, meg is szokom, utána meg már zavar, ha másmilyen.)
Szerintem jó dolog lenne ha lenne magyarul. Sajna ez a magyar valóság, hogy nem sokan tudnak angolul. És azért az idősebbek is hadd boldoguljanak már a neten, akik semmit nem tudnak angolul, mert pl oroszt tanultak, de azt is elfelejtették, mert nem használták.

Mondjuk én semmit nem használok magyarul, mert engem "irritál". Jobban tetszik ha minden angol, de azért jó ötletnek tartanám ezt a magyar interface-t.

Amúgy én kötelezővé tettem volna már régen az általánosban legalább egy alap szintet az angolból. Az interneten meg különösképpen jó, ha tud az ember angolul. Mert Nnem szoritkozik csak a magyar tartalmakra és segítségre. Gyakorlatilag sok problémát megtudna oldani csak olvasással az illető ha pl angol odlalakon, fórumokon olvasgat, vagy eleve angolul keres rá a problémára.
Ez már nyáron is ilyen volt!
egyetertek dessel. nem art azert ha lehet valasztani a magyar nyelvet, de lehessen visszaallitani majd angolra is. es igy mindenkiek ugy lesz ahogy akarja.
Csak azért tartanám fontosnak a magyarosítást (nem magam miatt mert beszélem az angol nyelvet) mert rengeteg alkalmazás, és egyéb lehetőség van amit a videókkal művelhet az ember az átlag nem beszélő magyar meg azokból egy kukkot sem ért. Itt nem a beregelek megnyomom az uploadot aztán had szóljon szintre gondolok. A feliratozás, player skinezés stb... stb...
@agyvihar: egyébként közösségi alapon megy a fordítás a guglénál is.
embed chanellen is van egy magyar subscribe gomb, kép:
www.isarapix.org/pix32/1232576162.gif
a címét már magyarították: tecső.hu/
:P
@numen: LOL meg is lepődtem volna, ha ez hivatalos
kicsit off, de csak nálam hülyült meg a google?

ilyet ír minden honlapra, még saját magára is:

antalaron.hu/meghulyult.jpg
@májkölnájt: énis ezért néztem ide valami hátha találok valami infót... elég fura mert nálam a google-hoz tartozó domaineket(youtube stb...) nem érinti
@májkölnájt: @fumar sharif:

"énis ezért néztem ide valami hátha találok valami infót"

dettó. sikeresen tökönszúrták magukat, ebbe bele is bukhatnak, ha nem javítják ki gyorsan.
szerintem nagyon jo volna ha vegre a magyar is bekerulne a youtube nemzetek koze. termeszetesen az is jo dolog volna, ha magyarul "beszelne", de ami ennel sokkal fontosabb, hogy szegmentalt top listank volna. meg lehetne nezni, melyik a legnepszerubb magyar csatorna, melyik azon a napon/heten/honapban a legnezettebb magyar video. nem vesznenek el annyira a magyarok a youtube forgatagaban. tudnank egymasrol, s nem csak veletlenul "futnank" ossze.

megmondom oszinten, engem azert bosszant, hogy a pl. cseheknek mar van ilyen lehetoseguk, nekunk meg nincsen.
Ideje lenne már, hogy magyarul is elérhető legyen a YouTube.
Nyilván tervezik a magyarítást. Már domainjük is van hozzá: youtube.co.hu/ Legalábbis gondolom, hogy az övék, és nem valaki elszedte előlük...