A lemenő napnak nincs ereje

Mikor összeállították az 50-es listát azokból, akik számítanak, hamar rájöttek a CNN Business 2.0 szerkesztőségében, hogy legalább ilyen érdekes lehet azon emberek listája, akik bár dúsgazdagok, neves vállalkozást vezetnek, de egyszerűen nem rúgnak már labdába.

Tegyük gyorsan hozzá, az ilyen negatív listák mindig érdekesebbek. Nos, a B2.0 szerkesztői hozzá is teszik gyorsan, hogy talán meglepő, de nem minden milliárdos biznisz vezetője számít mainapság. Na nézzük is, kik azok, akik bár egykoron sikerre vitték a maguk bizniszét, legjobb napjaikat már maguk mögött tudhatják:
Steve Ballmer (CEO, Microsoft)
Jeffrey Citron (Chairman and chief strategist, Vonage)
Reed Hastings (CEO, Netflix)
Ken Kutaragi (President, Sony Computer Entertainment)
Warren Lieberfarb (Senior Consultant, HD-DVD Promotion Group)
Rob Malda (Slashdot.org)
Arun Sarin (CEO, Vodafone)
Jonathan Schwartz (CEO, Sun Microsystems)
Linus Torvalds (Creator, Linux)
Mark Zuckerberg (Founder, Facebook)
Lame ducks of biz. A B2.0 szerint szembe kell néznünk azzal, hogy Ballmer hiába vezeti a világ legnagyobb szoftvercégét, egy balfácán. Márcsak azért is mert Bill Gates leköszönésével nem volt képes feljebb lépni a ranglétrán, és így Ray Ozzie alatt lesz kénytelen egy meggyengült CEO-státuszban szöszmötölni.

Kutaragi nem tanult semmit a Betamax-VHS háborúból, és a Sonyt ismét belevezette egy értelmetlen háborúskodásba: a Blu-ray vs. HD DVD-ről van szó. Aztán meg itt a drága és messze nem olyan fejlett PS3. Kutaragi párja Lieberfarb, a HD DVD vezető tanácsadója, akinek ugyanaz a főbűne, mint a Sony-s arcé. A fölösleges civakodás az új dvd-formátumokkal.

Itt van nekünk Rob Malda is, aki nem volt képes felismerni, hogy a Digg rászámolt a Slashdotra. Jön a Digg 3, és Malda szépen lassan magát is slashdottolhatja, akarom mondani, diggelheti.

Vicces látni a listán Linus Torvaldsot, vagyis Mr. Linuxot, aki bár sikerre vitte a nyílt forráskódú oprendszert, de a babérok learatását már átengedte más, leleményesebb cégeknek (pl. Novell). Ideje tehát nyugdíjba vonulnia. Szintén megmosolyogtató a listán viszontlátni a kezdetben nagyon sikeres Facebook közösségépítő szájt alapítóját. Mark Zuckerberg ott tévedett nagyot, mikor nem passzolta el a Facebookot 750 millióért, merthogy sokkal többet ért szerinte.

Ugyanebben az időben - tavaly nyáron -  a MySpace-nek viszont elég volt a Murdoch által ajánlott 580 millió dolláros vételár. És mit látunk ma: a MySpace árnyékában sem látni a Facebookot. Ráadásul még csak meg se szedte magát Zuckerberg. Hogy a Wirehog-buktáról ne is beszéljünk. A rossz szerencse, ha üzleti vaksággal párosul...
Newsweek: Has Bill Gates called you yet?
Zuckerberg: No. I don’t think Bill Gates makes phone calls. I’m not sure that he’d be the one to call me if Microsoft got in touch with us, but it’d be sweet if he did.
NW: Does thefacebook help you pick up girls?
MZ: It helps my friends pick up girls. (Newsweek, 2004 nov.)
Címkék: bulvár listák
2006.06.23. 12:02. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hm, ezzel a listával megint nem értek egyet. A java a sun egyik nagy rúgása még mindig ott van, és tényleg egyre jobb lesz.

és linus se "ül a babérjain" .. még mindig meghatározó szerepe van a kernel fejlesztésében, és még sok ideig lesz is, ugyan a linux a közösségről szól, de egy közösség elvek, vezetők és szabályok és stb.. nélkül csak csőcselék és anarchia ..

viszont a microsoft, sony , vodafone .. etc emberek nagyon helyesen a listán vannak, ide tenném még a RIAA/MPAA és közeli cégek szintén dúsgazdag embereit (hát .. inkább értelem nélküli kapzsi vírusok, mintsem emberek)
"Mark Zuckerberg ott tévedett nagyot, mikor nem passzolta el a Facebookot 750 millióért, merthogy sokkal többet ért szerinte.

Ugyanebben az időben - tavaly nyáron - a MySpace-nek viszont elég volt a Murdoch által ajánlott 580 millió dolláros vételár. És mit látunk ma: a MySpace árnyékában sem látni a Facebookot. Ráadásul még csak meg se szedte magát Zuckerberg. Hogy a Wirehog-buktáról ne is beszéljünk. A rossz szerencse, ha üzleti vaksággal párosul..."

index.hu/tech/net/face251007/ E hir fenyeben talan at kell ertekelni par dolgot... Ehh-ehh...