Fon, Google, Fon, Google... hmm..

A Fon, vagyis a közösségi wifiszolgáltató felvásárolta az egyik legnépszerűbb Firefox-kiterjesztést, a GSpace-t (a Gmail fiókból csinál tárhelyet). A hírek szerint a közösségi wifiszolgáltató az alkalmazást nemsokára megjelenő új eszközébe, a Liberatorba akarja bepakolni.
GSpace users, when using the Liberator could easily transfer their files either to their GMail accounts or straight to their personal hard drives which are plugged into the Liberator via the USB port.
Valamint szeretnék egy torrentklienst is adni a Fon-közösség tagjainak. Nem lesz egyszerű jogi menet, az biztos. Az egész azért érdekes, mert a Fon nagyrészt Google- és Skype-tőkéből jött létre. Nem csak ezen érdemes elgondolkodni, hanem másik két, látszólag össze nem függő híren is.

Az egyik egy régebbi, miszerint az EarthLink és a Google bábáskodása alatt épülne ki az ingyen wifi San Francisco-szerte. (A projekt egyelőre akadozgat.) A másik hír meg mostani: a Fon nemrégiben elkezdte építeni San Franciscó-i bázisát. Gondolkozzunk ezen egy kicsit.

(Két hint: szerdáig még 5 euró (száll. költséggel meg adóval kb. 18). Valamit íme a forráskód.)
Címkék: google wifi fon
2006.11.06. 07:34. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gspacenek én nemsok értelmét láttam, ha küldök magamnak egy mailt cstolt fájlal akkor ugyanott vagyok és még a fiókomból sem kell kilépnem
igen, de mi van ha a csatolt fájl nagyobb mint 10 mega?
Azert a gspace-el egy kicsit egyszerubb a fajlok feltoltese mint csatolt dokumentumkent.
nekem nem engedte így sem a 10M-nál nagyobb fájlok feltöltését, de ha ezt a korlátot ezzel túl lehet lépni akkor nem szóltam :)
Okosabb stratégia így, közösségileg, elosztva lefedetni a saját hálózatukkal a netet, mint ha egyetlen szolgáltató bízták volna. Elosztottabbá válik a rendszer, és a monopóliumon sem kell osztozkodni. Ismét egy végtelenül egyszerű, zseniális lépés. A tracking chipet is önként fogjuk belőni, széles mosollyal az arcunkon, akciósan.
jah :) arról nem beszélve, hogy a gugli meg a szkájp létrehoz magának egy saját játékteret, ahol ők szabják meg a szabályokat. ettől persze önmagában még nem kell fázni. a kettő közül egyik cég sem arról híres, hogy ráront a porcelánboltra.
mondjuk a fon sikerét nagyban befolyásolhatja, h mit lépnek a szolgáltatók, akiknek a sávszélével megy itt a biznisz. persze nyilván a gugli arra számít, h ezek az isp-k kényszerűségből csatlakoznak majd, ha már eléri a fon közösség a kritikus tömeget.
akárhogy is, úgy tűnik, a kormánnyal kokettálni még mindig nehézkesebb és lassabb, mint a felhasználókra bízni a szabad wifihálózat kiépítését. legalábbis mintha erről is szólna picit a san franciscó-i sztori.
nem tudja valaki, hogy ha en veszek egy ilyen cuccost, akkor ahhoz CSAKIS fonera userek ferhetnek hozza, vagy az is, akinek en kulon engedelyt adok? magyarul a baratnom hanszalhatja ingyen a sajat netemet, vagy o is be kell ruhazzon egy ilyenre es akkor osztogathatnank egymasnak?
otthoni megosztáshoz használj sima wifi routert.
hírbehozó ezekszerint nem látott még La Fonera-t. Két ssid-t az a kis kütyü, az egyik a privát (olyan titkosítást állítasz be rajta amilyet akarsz, persze saját kulcs használható) a másik pedig a publikus hozzáférés-hez. A priváthoz csatlakozva simán használható az internet, a publikuson pedig először a fon oldalon kell bejelentkezni, vagy fizetni és ezután működik az internethozzáférés. Tehát simán kiváltja a hagyományos wifi routert.
ööö.. hol írtam pontosan h ez nem így van? én csak azt írtam, hogy csupán otthoni megosztáshoz fölösleges font venni. mert minek? ahhoz bőven jó egy normál wifi router, amit a közértben kapni.
én automatikusan asztali gépre gondoltam, vagyis hogy a hozzászóló asztali gépet akar(na) belekötni a fonerába. laptopnál persze egyszerű a helyzet.
Szerintem csatlakozzunk minél többen,és vágjunk oda a hazai "monopol"hálózatoknak...:)