Wifi telefon a Fonhoz

A Fon ugye egy olyan közösség, melynek tagjai szabadon hozzáférhetővé teszik a többi tag számára otthoni netüket, cserébe ők is szabadon használhatják a többi tag wifijét, akárhol is vannak a világon.

Amikor múltkor a Fon wifiközösség kapcsán a Google és a Skype céljairól írtunk, inkább csak a Google-ra koncentráltunk. Hiba volt.

A Skype kezdte meg ugyanis a nyomulást elsőként. A Fonnal már nem csak ingyen wifizhetünk a világban, de ingyentelefonálhatunk is. Pontosabban: ha Fon hotspot környékén vagyunk ingyen telefonálhatunk Skype-ra a Skypefonnal.



Persze csak akkor van ingyen, ha Skype-ot csöngetünk. Ezt pedig eddig megtehettük laptopról is, ha Fon-hotspot közelébe értünk. Na de mennyivel egyszerűbb egy mobiltelefon forma készülékkel skype-olni, mint egy laptop+headset kombóval.

A Skypefon persze elsősorban azért lehet sikeres, mert Európában a drasztikus roaming-díjszabás miatt eddig csak a pofátlanul gazdagok és az árérzéketlenek merték külföldön felvenni a mobiljukat.

Most viszont, ha lemegyek nyaralni valahova délre, és haza akarok telefonálni, nincs más dolgom mint keresni egy Fon-hotspotot és megcsöngetni az otthoniak Skype-ját vagy rendes telefonját. Merthogy még az utóbbi is jobban megéri.



És még mindig nem indítottak pert a Fon ellen az ellenérdekelt piaci szereplők. Ki érti ezt?

Címkék: wifi kommuniti skype fon
2006.11.18. 11:36. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miért nem perelik be pl. a telkók? mert akkora szarok ezek a WiFi telefonok, hogy többet ártanak az ügynek, mint használnak. (ez személyes tapasztalat.)
lassú, és ne mondja nekem senki azt, hogy vállalható egy olyan eszköz, aminek a készenléti ideje (a készenléti, váz!) 20 óra. kevesebb, mint egy nap. ha neadj' isten beszélni is akarsz vele, akkor még nagyobb bajban vagy, mert 2 óra az semmi.
nekem egy Linksys készülékkel vannak beható tapasztalataim, azáltal értettem meg, hogy mekkora királyság a GSM. az én munkahelyem tulajdonosai újabb 1 évig tutira nem ruháznak WiFi telefonba (pedig a voip terén úttörők voltunk itthon), mert használták (volna) a fent emlegetett cuccot. marad a mobil meg a blackberry, és bumm itt a példa, hogy miért jó ez az "új, forradalmi technológia" a hagyományos szolgáltatóknak.
a skype-to-skype hívások rendszerint még transzatlanti viszonylatban is optimálisan működnek. és nem tudom, miért ne működne ezzel a készülékkel is. de persze ki kell próbálni. ami ugye még hátra van.
hátha mégsem kell ötmillió forintért roamingoznom jövő nyáron.
hírbehozó: nem a hangminőséggel van itt a baj, hanem minden mással. olvass: lipilee.hu/2006/11/18/linksys-wifi-telefon-nem-tul-tartosteszt/
roamingra is van tippem, csak kicsit pacifistábban kell gondolkozni hozzá. mindamellett elképzelhető )én is remélem), hogy jövő nyárra már lesz valami használható wifis eszköz.
nekem most ez nem tiszta. csak a FON-os wifi háloval vagy bármelyikkel lehet használni? mert elvileg ez az SMC bármilyen hálón használhato. de ha most lebutították csak FON-ra ugy sux :(
A telefonok bemutatójában arról volt szó, hogy nem tudja kezelni az olyan hotspotokat, aminek webes loginnal kezdődik a használata.
Márpedig én mint Fonero, állítom, a Fon használata pont ilyen webes loginnal indul. Ilyenformán pedig értelmetlen a telefon, mert ahhoz, hogy használni tudjam, kell minimálisan egy WIFI-s PDA, akkor meg az egész mizéria fölösleges, mert arra meg olyan softphone-t teszek, amit csak akarok.
Egyébént régóta keresek normális WIFI telefont, de még csak ilyen kis gyökérfonokat találtam. Ha lenne egy normálisan használható darab, az elsők közt rohannék megvenni, mert herótom van a roaming díjaktól.