Exkluzív: magyarok az iWiW-en túl

Az általános kutatási adatok, a magyar YouTube- és a Google/Live.com felhasználókról már írtunk. Még mindig a Szonda Ipsos - Gemius kutatási eredményeinél maradva, most következzenek a közösségépítő szájtok.

Ugye múltkor már kiderült, hogy a kutatás szerint ez év januárjában az iWiW volt a legnépszerűbb közösségépító szájt a magyarok körében. Összesen 2,6 millió látogatót mértek egy hónapra. A MyVIP pedig 1,3 millió magyart vonzott ugyanebben az időszakban. De mi van a külföldi szolgáltatókkal?

A kutatás szerint a magyarok komolyan rá vannak kattanva a MySpace-re. A mérés szerint januárban 210 ezer magyarországi látogatója volt a szolgáltatásnak. A Facebook egyelőre jócskán le van maradva. A Szonda mérése szerint januárban összesen kábé 60 ezer honfitársunk lépett fel az amerikai közösségépítő szájtra. Ez kábé reális is lehet, hiszen a Facebook "Hungary" networkjének jelenleg több kábé 42 ezer tagja van.

(Mellesleg azt is tudjuk a magyar facebookerekről, hogy a kedvenc együttesük a U2, kedvenc mozijuk a Fight Club, kedvenc sorozatuk pedig a Jóbarátok, ha olvasnak, akkor pedig Harry Potter kerül le legtöbbször a polcról. És az Apple viral kampány a legnépszerűbb csoport. Na de ez most nem tartozik annyira ide.)

Amúgy valószínűleg az igazi Facebook-láz még nem érte el a magyarokat. A tendenciák azt mutatják, hogy a Facebook nemzetközi szinten erősebbnek és sikeresebbnek bizonyul, mint a nagy rivális MySpace.

A Facebook nyelvi lokalizációja már most is folyamatban van, és csak idő kérdése, hogy magyar interfésszel is jelentkezzenek. "Belül" is próbálnak növekedni. A minap vezették be azt a funkciót, amit az iWiW-felhasználók már jól ismerhetnek: ezentúl nem csak ismerőseinkről tudhatunk meg mindent a Facebookban, hanem ismerőseink ismerőseiről. Szóval egyre több, de arányaiban egyre gyengébb szálakból fonódik a jövőben a Facebook-háló. Valószínűleg egyre több magyarral...
Címkék: iwiw magyar social network myspace facebook
2008.03.20. 10:10. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"szerint januárban 210 magyarországi látogatója volt a szolgáltatásnak" Az nem valami vastag. Lehet 210.000 nem? Az már szebb lenne. :) Egyébként valószínű, hogy a Hungary csatornának nagyrésze kint élő magyar elsősorban amerikai magyar. De annyira nem ástam bele magam, hogy ez lokálisan ennyi vagy anyanyelv szerint ennyi.
210 havi látogató az komoly.
akkor jó, legalább negyed órát tűnődtem (ennél a mondatnál megállva) azon hogy mekkora király vagyok, hogy benne vagyok a havi 210ben...
"210 magyarországi látogatója" kemény.. talán ezer?
elírás, semmi kétség....
kedves emberek, persze h eliras. orulok h sikerult ebbol egy klassz threadet generalni. jav.
Facebookra osszesen 2× jelentkeztem be, MySpace-ra már tobbszor, de ott se csináltam semmi érdemlegeset.

Szerintem a Myspace leginkább diák-korosztály törzshelye (nem gy komoly ráéteg, viszont sokat bíbelődik az aloldalával), de úgy gondolom, hogy lassacskán le fog morzsolódni a Hi5-el ill. a Xing-gel egyetemben. Se' a alkalmazási lehetőségek száma és milyensége nem bővül oly' mértékben, ahogy azt az igények mutatják. (A Facebook és a Linkedin szinte hetente hozza ki az új opcionális alkalmazásokat.) Az iwiw lokálisan jó, lehet még európai szinteren is (a tengerentúlon ez a baráti-kereső opció édeskevés, hogy Facebook-ról ill. a Linkedinről embereket szívjon el vagy ide is beregeltessenek.) Mindenesetre az Iwiw-ben még van perspektva, leginkább ebben a balkáni-tömb felhasználóit tudja lehalászni.
iwiwnek jót tenne valami komoly konkurencia. Lehet foglalkoznának vele akkor, és nem lenne 10 műveletből 7 valamilyen hibaüzenet. Valószinüleg engem se érdekelnének a hibák, ha ettől függetlenül mindenki az én cuccomat használná.
Bár nem vagyok se facebook, se myspace felhasználó, így nem tudom ott milyen a helyzet, de van egy sejtésem hogy ott egy sima oldal frissítés nem tart 3 percig, és nem kapok 2x valami sql hibát.
A myspace-en már évek óta rajta vagyok, de nem igazán tudott megfogni. Tele van spammel. Talán havonta ha egyszer benézek. Bár ajánlgatták már korábban is a facebookot, csak fél éve regisztráltam, és nem bántam meg. Sokkal használhatóbb és hamar rátaláltam a régi külföldi barátokra.
Mostanában a myspace átvett a facebook-on már bevált megoldásokat, de továbbra sem tudta magát megszerettetni.
mondjuk az iwiw elég hamar elvesztette varázsát nálam...
viszont a teát még mindig szeretem!
myspace minden más közösségi site-nál erősebb a zenei alkalmazások terén, nem fog lemorzsolódni, amíg az "X együttes rajongója vagyok" fogalom létezik. facebook a saját kütyük miatt marad meg, az iwiw, telefonykönyv2.0-ként meg a t-basz promó miatt.

a u2 (és a többi TOPlistás is) viszont tényleg full ciki, lévén, hogy a facebook a magyar 'webprogressziveket' tömöríti jelen pillanatban.
Azért azt is érdekes lenne mérni, hogy a 210e-ből, mennyi zenekar. Gyakorlatilag az az előadó/együttes akinek nincs myspace-e, nincs is.
én most törlöm magam a myspace-ről, a facebook zsír
madbalnál a pont: ne feledjük, hogy a myspace valószínűsíthetően a music fülecskéjével rokkol, itthon pláne. a legtöbb magyar amatőr előadó egyértelműen ide tolja fel magát, és első körben nem ránt össze egy sok energiát és törődést igénylő saját oldalt.
Az iwiw egy rakás sz*r....és ENNYI
En mar sokszor gondolkodtam azon, hogy torlom a facebook-profilomat. Ugyanaz mint a wiw, egy online telefonkonyv.
azért a többi adat is elgondolkodtató:

Sex
37% Female
33% Male
30% None Listed

és 30% androgün az nem túl sok? :]

Top Movies
1 Fight Club
2 Love Actually
3 Donnie Darko

love actually? eh

1 U2
2 Jazz
3 Red Hot Chili Peppers

sok csaj szereti a U2-t?
ha draga honfitarsaink haladnanak a korral, nem ennyien lennenk a facebookon... na persze, nincsen magyarul, de esedezve kerdem: van, aki meg nem tud angolul?
na persze en is 2 olyan emberrel elek egyutt, aki tanulta, de megis szinkron es feliratfuggo, az meg szoba se kerul h angol nyelvu weboldalt latogasson
en felmentem a facebookra, es ezerszer jobb, mint az iwiw


bar nem is Mo-on elek...
sőt, vannak olyan együttesek - nem csak magyarországon - akik nemhogy saját odlal helyett használják a myspace-t, de törölték is eredeti odalukat és cask a myspace-ük szolgál hivatalos netes elérhetőségként...
privát profilom a myspace-en sincs amúgy, a facebook meg nem hoz lázba, iwiw-et (nekem még mindig csak wiw) nosztálgiából tartom...
Az iwiw egyik megtartóereje, hogy a kis magyar sajátosságoknak köszönhetően a userek eddig látnak el, és amig a HR-s és az új kedves itt csekkolja le a reménybelit, bizony a trések ezzel elvegetálnak. Nyitniuk kéne, nem hinném, hogy meglépik. Ami engem legjobban dühít, h ezek a sz@rzsákok capchaztak az ismerőseim adatait, magyaran en cseszekedjek, h megtudjam h az ismerösömet miként érhetem el. Na mindegy.
Facebook: ennél sokkal hamarabb eljön az overdoze feeling, túl sokl mindennel bombázzák a usert (az ismerősei), igy aki addikt is, hamar megunhatja. Kétségtelen, ettől függetlenül az egyik legjobb közösségi site, hihetetlen potenciállal. Érdekes, amit hh ír a lokalizációrol, ha jól emlékszem tízezer szo és megvan az adott nyelvi változat. Ahogy elnéztem az angolon kivul a spanyol (mar egy ideje), a francia és a német is ott van a választható nyelvek között. Mikor lesz vajon kész a magyar? Az rendesen megdobná.
Hat meg a Linkedin-en milyen kevesen vaagyunk. Pedig az meg hasznalhato is valamire.
Kulonben en az iwiw es a myspace utan a facebook-on nem regisztraltam. Kinek van erre ideje, de komolyan? Minel tobb kapcsolatepito portalon regisztraltal annal nagyobb luzer vagy. Hat meg ha napi szinten hasznalod is. Iwiw oszt' kesz:-)
Azért a facebook magyarra fordítása még messze van. Egyelőre ketten iratkoztunk fel rá, és 18900 (!!!) dolgot kellene még lefordítani. Ha naponta egy órát foglalkozok vele és mondjuk 100 szót csinálok, az is fél év, és azért más dolgom is van :)