Referer: Webisztán

Nem szoktunk ilyet csinálni, de a PolyMeta blogkeresőjének nézegetése közben lettünk figyelmesek néhány blogpostra, ami velünk egyes postjainkkal foglalkozik, és most olyan kedvünkben vagyunk, hogy ezekből fogunk szemezgetni.

A mashup-lázról szóló postunkra hivatkozik a Térképes Egoblog. A blogajánlós felhívásunkat, valamint a freeblogos postunkat szemlézte a Jegyzetelgető. Ugyanezt szemlézte Kávés Egomagazin is.

Az Alternatíva hivatkozta meg a bloggerek kontra kommentelők postunkat. Szintén szemlézte ezt a postot a Jegyzetelgető. Oláh András meg a múltkori Kávéhoz összeállításunkban szerepelt web2 videót hivatkozta meg. Aurus pedig a Blogger kiégése témára reagált.
Címkék: bloggerek kommuniti
2007.02.16. 10:15. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

és mi volt a keresőszó? mert az, hogy webisztánra referert talál, jó, de akinek a blogja címe nem ilyen egyedi, akkor ott már csak egy sima keresés.. ha meg url-lel, akkor más jön ki, mint mondjuk bloglinkhu? jó lenne egy nagyobb összehasonlítás vagy vmi ezekről (blogkeresők és keresők), mert az egy dolog, hogy szaporodnak, de igazán jót még nem láttam. vagy nincsenek benne sok szolgáltató vagy vacak a kereső, ha meg google, az nem alkalmas ilyesmire, mert blogposztokban időrendben és esetleg blogonként fásítva lenne jó találni.
amúgy kösz a linkt.
blogkeresőbe még jó lenne egy relevancia izélő is, pl. nézhetné, hogy van-e linkem vagy a linkelt oldalaimon olyan, mint ami keresődik vagy hasonló téma, és akkor ha mondjuk beírnám, hogy Kína, akkor előbb a Kínával foglalkozó blogokat dobja ki vagymittomén, ha beírok egy blogcímet, pl. jegyzetelgető, akkor először azt, aztán a vele foglalkozókat és csak utána a szót.
a webisztán jelen esetben nem referer. éppen ellenkezôleg.
Kínos az önreklám, főleg, hogy még nagyon kezdetleges, de valami ilyesmi készül itt is:
www.blogsearch.hu/kereses/link:webisztan.blog.hu
amennyiben a referer a hivatkozót hivatott (de szép) jelölni. tehát ha a webisztánra hivatkozik valaki, akkor nem a webisztán a referer, de szerintem mindjárt jön a "de most mi linkelünk rájuk" - igen, úgy már referer.