Magyarország valódi Firefox-nemzet

Nos, lassan véget ér a 24 órás Firefox3 kampány. Ha minden igaz, összesen több mint 7,8 millióan töltötték le a rekordkísérlet idején a Mozilla új böngészőjének hivatalos verzióját.

A magyarok kiválóan szerepeltek: több mint 76 ezren nyomtak a letöltés gombra 24 óra alatt. Ha a Magyarországhoz hasonló lélekszámú európai országokat vesszük, csak Litvánia, és a 16 milliós Hollandia előzött meg bennünket, 134 ezer feletti letöltéssel.

Viszont magunk mögé utasítottuk az osztrákokat, svájciakat, románokat, horvátokat, cseheket, belgákat, portugálokat, bolgárokat, észteket, letteket - szóval egy sor, elvileg digitálisan fejlettebb európai országot is.

Európában persze a legnagyobb lélekszámú - Németország - vitte a pálmát, több mint félmillió letöltéssel. Világszinten az Egyesült Államok hajtotta a rekordkísérletet: több mint 2,5 millió letöltéssel.

A Firefoxot fejlesztő Mozilla Foundation tehát valódi sikerként könyvelheti el a Letöltés Napját. A rekordkísérletnek a reklám mellett közösségépítő hatása is volt. Nem hiszem, hogy beszéltek annyit emberek valaha egy böngészőverzió letöltéséről, mint tették az elmúlt 24 órában.

(Itt az Indexben például spontán polemizálás kezdődött arról, hogy miért éri meg Operát meg Firefoxot fejleszteni egyáltalán? Én sem igazán tudom. Az biztos, hogy az Opera Minit jól tudja értesíteni az Opera, a Firefox mögött meg ugye ott áll például a Google. De az üzleti modell nyilván ennél jóval átgondoltabb. Szerintetek?)

A Mozillának persze ez a 7,8 millió letöltés édes kevés a valódi nagy feladat teljesítéséhez. Az IE hegemóniájának megdöntéséhez gyors, pontos hibajavítási folyamatra lesz szükség a következő hónapokban. Akárhogy is, elérkezett a Firefox történelmi esélye arra, hogy felrázzon egy korábban lejátszottnak hitt piacot.

Közben, ti mind a 76 ezren elmesélhetnétek, hogy szerintetek zavaró-e az új Firefoxban a címsor, elég jók-e az okos bookmarkok? Érzésre is gyorsabb-e ez a böngészőverziót? Valamint: mit tennétek még bele, ha rajtatok múlna? A lassabb, de okosabb böngésző a jobb, vagy az egyszerűbb, de gyorsabb?

Címkék: böngészők firefox
2008.06.18. 19:30. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igaz is, frissíteni kellene nekem is :)
én sokkal gyorsabbnak érzem. még a safari után is.
vajon a két csádi letöltő ismeri egymást? :DDDD
Már a béták óta a FF3-t használom és szerencsére sikerült a béták és az FF2 általam is utált hibáit mind kijavítani. Vihargyors és tényleg alig fogyasztja a memóriát. Az új címsor pedig a valaha volt legjobb fejlesztés Mozilláéknál.
És mennyibe került vajon az a szerverrendszer, ami ki tudta szolgálni ezt a letöltésmennyiséget? Kijött 200 millióból?
Gyorsabb, kevesebb memóriát zabál, az új elven működő címsorhoz hozzá lehet szokni, nekem tetszik, hogy nem csak az url-ben, hanem az oldalak címében (title) is keres.
A böngészőkből indított keresések után fizet a google az Operának, mind az asztalin, mind az Opera Minin.(Ott egy ideig a googlet kiturta a yahoot, de mostanra ismét megállapodtak) Nyilván a Googlehoz sokkal közelebb álló FFnek is van ilyen szerződése. Ez a legnagyobb bevételi forrásuk. De ez eléggé köztudott dolog.....
Én Maxthonról (1, MyIE) váltottam FF3beta5-re először, majd végig a véglegesig és egyelőre mindent sikerült megvalósítani pluginekkel, ami az IE-re épülő böngészőben is megvolt. Gyorsnak nagyon gyors, memóriát is keveset eszik (mondjuk ha éjjelre nyitva hagyom, reggel azért eltart egy darabig míg felébred :D), egyedül a "cold start" lehetne sokkal, de sokkal gyorsabb. Jó a pluginek is bejátszanak, de Maxthon elindul 2-3 sec alatt, ez szűzen 5-10, pluginekkel fél perc is néha...
Kedves garázdabillegető! Nem jött ki annyiból, a vas sem, nemhogy a rajta lévő szoftver, bár itt nincs szükség a speciális szolgáltatásokat igénybevevő felhasználók külön oktatására, illetve hangból szöveg konverziót végző alkalmazásra sem, mint ahogy sok egyéb is kimaradhat a rendszerből.
nekem egyetlen dolog szúrta ki a szemem: Irán. biztosan sötét középkor van ott, de a picit nagyobb Indiában, a szoftveroutsourcing világközpontjában 1/3, a még kicsit nagyobb Kínában 1/2, és még egy Kanada nevú helyen is kevesebben töltötték le, mint Iránban.

egy kicsit megváltoztattam az elképzelésem Iránról.
A memoria zabálásról annyit, hogy nekem indulás után alapból 65 MB-t visz el.
Nem tudom az indexen honnan vették a 30 MB körüli értékeket.
Igaz itt Windows 2000 alatt fut...
észrevehetően gyorsabb. az még mindig nem tetszik, hogy a kiegészítők amik a footerbe kerülnek azokat nem lehet mozdítani (OFF erre tud valaki valami megoldást?)
a litván 217ezer az brutálisan sok!
lenne egy kérdésem:

én eddig az angolt használtam
a rokonság egyéb tagjainak ott volt az IE magyarul

most letöltöttem a magyar FF-ot is

van egy csomó add-on telepítve FF2 angolhoz

ha a magyar FF3-at teszem fel át tudja venni az angol FF2től az add-onokat meg mondjuk a könyvjelzőket?
bocs ha nagyon amatőr kérdést tettem fel
Én úgy tudom, hogy mivel a Google a kezdőlap az FF-ben, és van benne Google-keresőablak, ezért az onnan indított keresések majd reklámra kattintások után részesedést kap a Mozilla. Annyit, hogy megéri fejleszteni + szervereket fenntartani.

Gondolom Safari, Opera ugyanez az üzleti modell.

Érdekes, hogy megelőztük Indiát :)
És Kína csak kétszer annyit töltött le.

Én leginkább a jelszókezelőjét feljeszteném fel annyira, hogy a Roboformot vagy az 1Passwordöt közelítse, mert ezek sajnos nincsenek Linuxra, meg fizetősek.

a litván 200ezer+ kapcsán kiváncsi lennék, ott milyen a linux, open ofice penetrancia, vagy ott is eladja-e magát az állam a Microsoftnak

Litvánok csak simán nagyon sokan neteznek, pont ennyivel töltötték le többen.
pár észrevétel:
1. telepítéskor az adblock plus beállítása több percig tartott. ez noooormális???
2. most szaladt túl a firefox a 80 (nyolcvan) megás memóriahasználaton. teszi ezt úgy, hogy egyedül a webisztán van megnyitva. és közben terhel alkalmi jelleggel 95%-kal is...
3. délután 16.30-ig észak-koreában nem töltöttek le egy példányt sem. tehát biztosan nem ehető... de hogy francia guyana nulla...! jah, ki hallott már valamit erről a "svalbard and jan mayen" nevű országról??? utánanézek a wiki-n :)
4. viszont nagyon tetszik, hogy a jelszó megjegyzéshez végre nem ugrik be egy bizbasz párbeszéd-ablak...
amennyire tdom, a FF fejlesztői igen jól megélnek a google pénzéből, a keresőóriás milliókat ad azért, hogy a mozilla kezdőlapján a ő keresőjük legyen.

nem tudom, valahogy nem szimpatikus a mozilla, és kicsivel sem tartom jobbnak, mint az IE-t. semmilyen szempontból:

webfejlesztőként nem kompatibilitási szempontból, sem megbízhatósági, biztonsági szempontból.
nekem ez is megeszi a maga 100-140 mega memóriáját mint az ff2, igaz kismillió kiegészitővel és skinelve :D
a svalbard az vagy norvég vagy svéd fennhatóság de külön ip-tartomány

ahogy grönland is dán de mégis külön van
svalbard and jan mmayen a spitzbergák, különleges nemzetközi státusszal rendelkező terület
Mindegy, nekem a felhasznaloi szempont a lenyeg. Legyen gyors, de ha kedvem van, lerohaszthassam a 34-fele addonommal (es mar hanyat, de hanyat leszedtem :) ).
Operazni operaztam egy idoben, az is jo volt, de a rugalmassag, testreszabhatosag nalam minden egyeb szempontot ut.
gphilip:
"webfejlesztőként nem kompatibilitási szempontból, sem megbízhatósági, biztonsági szempontból."

Ezt ugye nem gondoltad komolyan?
Írtál már te CSS-t?
Használtál már IE6-ot tűzal és vírusirtó nélküli gépen?

svalbard lényegében egy radarállomás, más nem nagyon van ott, meg oda tervezik azt a magbankot amit a rockefellerek csinálnak

miközben a GMO-kat propagálják a világ többi részének, amibe majd idővel beteszik a terminátor géneket aztán lehet venni aranyáron a vetőmagot
Nálam be vannak már állitva a kiegészítők és a menűsort is átalakítottam. Azzal együtt a Mozilla Firefox 2.0-át variálta át, gyors és szép.
A régebbi bevezetés oldaláról töltöttem le a magyart. Nagyon gyorsan ment.
De szó sincs 30-ról, nálam 83-86 megás a memóriahasználat. Úgy látszik, ez lesz az átlag.
Bocsánat, elfelejtettem: Windows XP SP3 az operációs rendszer.

Francia Guayanán azért kicsit csodálkozom

ott van az EU űrközpontja, ott nem töltött le senki ff-ot, még a laptopjára sem?
Gyorsabb, mint az FF2, de nem eszik kevesebb memóriát semmivel nálam...
nekem 140m, sokkkkkkkkk
"elvileg digitálisan fejlettebb európai országot"

Lehet tudnak valamit:-)
engem zavar a címsor és az okos bookmarkok. melóhelyen vagy közös használatú gépen simán bosszantó is lehet, hogy a legördülő címsorban ott vannak a látogatott weblapok, és letiltani sem lehet, ha jól láttam (bár még annyira nem is kerestem).

hiányzik a tab mix plus, a tabok nem valami jól testreszabhatók így.

amúgy gyorsabbnak tűnik, viszont tényleg megeszi a 80-at.
Teljesen meg vagyok elégedve a FF 3-al, mind gyorsaságban, mind az új funkciókban.
Az IE7-t nálam teljesen veri.

Nálam a memóriahasználat átlag 40 mega. A betöltés átlag 2 másodperc, ritkán haladja meg a 3-t.
A hozzászólásokat olvasva jöttem rá, hogy talán még nem is használtam IE7-et.
egy JPG fileban nem nagy, de ha meg kell jeleníteni képernyőn, 32 bites színmélységben, meg sok pixelen, ott már megákban számolunk. szóval képernyőfelbontást is közöljetek,

meg nyilván a 30MB is olyan, mint a Vista fél gigás igénye. marketing. egyszer már látott valaki valakit, aki hallott róla.
Most akkor mennyi végleges rekord mert már több különböző értéket is olvastam...

Meg valami kamu fotót is láttam már.
Nálam böngészők rangsora:
(lentről felfelé)
IE6, IE7, Safari, FF3, Opera

Erőforrás használat, oldalbetöltés, és program betöltés szempontjából.
Letelt a 24h óra és mindenki elvesztette érdeklődését a téma iránt?
189 mega, 1280x1024, vagy 960, attól függ éppen mi van beállítva. Viszont nyitva van jó sok tab (átlag 15-30) és van már rajt pár addon, de még messze nem tart ott addonizáció tekintetében, mint ff2. Az meg kifejezetten idegesítő volt, hogy RC verziók nem voltak kompatibilisek semmivel.

Ezzel szemben FF2 végnapjain több, mint egy giga fizikai memet evett, és az egyik procimagot 100%-ig terhelte, ami valljuk be, elég dicső dolog. Mondjuk közrejátszhatott benne a greasemonkey, meg a travi is, de azt azóta abbahagytam.

NEkem úgy tetszik, ahogy van, gyors is, szép is, majd ha lesz kis időm, akkor jól le addonámokfutom, azt szépnek szép lesz, de gyorsnak már nem annyira : )
1. Viszont a faviconjaim (Linux alatt) nem nagyon akarnak az újonnan mentett bookmarkok esetén megmaradni, ami kifejezetten lehetetlenné teszi új bookmarkletek installálását. De lehet, h valami írási jog, ki tudja, hogy hova menti a faviconokat?

2. Egy másik linuxos masinán viszont elszáll rendesen, és dög lassú. Az enyémen flottul megy.
+ kevesebb RAM, bár ez a 4 GB-k korában nem tudom, számít-e
+ friss design, a régi már megkopott
+ gyorsabb
+ helyesírás tool
- utorrent webui nem megy
- szokatlan, egyelőre nem túl szimpatikus URL kiegészítés
- néhány régi kieg még nincs rá
Az osx verzió nagyon szép lett. Sokkal szebb, mint a winfosos (persze ez eddig is így volt)

:)
nekem már megvan pár hete, de nekem semmivel nem gyorsabb :S
RAM-ból is ugyanúgy megeszik 100megát :S
nem tudom mi lehet, pedig ez már a 3.0
Sztem estére Magyarország is piros (na jó, bordó) lesz... Az a Litvánia 300000+ nagggyonnn durva...
ugy is van, Andriel, kezdjunk el itt is flame-elni most winfowsrol meg applerol :)
Ez tök érdekes: csak vizionáltam, vagy tényleg eltűntek a rekordkísérlet bukását jósoló [update]-ek? Biztos letörölte őket a nagy testvér.
Lakó per FF3 letöltés (jánius 19., szerda, 7:15)

1 Lithuania 10.5
2 Iceland 51.0
3 Slovenia 76.7
4 Luxembourg 80.3
5 Norway 81.0
6 Switzerland 83.5
7 Liechtenstein 83.9
8 Faroe Islands 85.9
9 Finland 86.5
10 United States 95.1
11 Netherlands 95.5
12 Austria 99.3
13 Estonia 99.5
14 Germany 101.0
15 Hungary 101.5
16 Ireland 105.4
17 Denmark 110.4
18 Canada 114.7
19 Sweden 121.9
20 Singapore 127.5
21 Spain 132.0
22 Bulgaria 132.5
23 Australia 133.8
24 Hong Kong 145.9
25 Bermuda 152.6
26 Czech Republic 153.2
27 Poland 164.0
28 New Zealand 165.1
29 Belgium 166.4
30 United Kingdom 169.8
31 Latvia 181.5
32 Andorra 182.7
33 Israel 185.5
34 France 193.7
35 Malta 200.6
36 Italy 212.7
37 Romania 216.5
38 Chile 217.7
39 Slovakia 222.7
40 Portugal 225.5
41 Aruba 251.2
42 Barbados 251.5
43 Japan 261.5
44 Croatia 263.6
45 Iran 270.4
46 Taiwan 273.0
47 Antigua and Barbuda 274.2
48 Greece 298.9
49 Cyprus 358.8
50 New Caledonia 360.2
51 Greenland 374.2
52 Saint Kitts and Nevis 375.9
53 Maldives 403.7
54 Costa Rica 404.5
55 Qatar 443.3
56 Brunei 486.9
57 Argentina 497.5
58 Puerto Rico 514.4
59 Grenada 522.2
60 United Arab Emirates 535.8
61 Macedonia 552.6
62 Bahrain 570.3
63 Trinidad and Tobago 586.2
64 Bahamas 589.0
65 Saint Lucia 615.7
66 Serbia 745.7
67 Malaysia 757.1
68 Turkey 794.0
69 Brazil 812.5
70 South Korea 859.7
71 Bosnia and Herzegovina 873.3
72 Uruguay 891.9
73 Belize 917.2
74 Mexico 970.0
75 Panama 981.2
76 Kuwait 1030.7
77 Venezuela 1038.2
78 Colombia 1111.7
79 Mauritius 1138.0
80 Jamaica 1157.8
81 Russia 1177.5
82 Peru 1214.4
83 Dominican Republic 1324.5
84 Moldova 1359.9
85 Ukraine 1393.1
86 Montenegro 1616.2
87 Belarus 1688.7
88 Paraguay 1717.2
89 Vietnam 1725.0
90 Thailand 1986.0
91 Suriname 1991.3
92 Fiji 2243.6
93 El Salvador 2291.8
94 South Africa 2304.7
95 Tunisia 2328.5
96 Ecuador 2359.6
97 Saudi Arabia 2412.0
98 Mongolia 2463.9
99 Philippines 2560.6
100 Guatemala 2615.9
101 Bolivia 2688.4
102 Lebanon 3387.6
103 Jordan 3450.2
104 Réunion 3705.6
105 Oman 3717.8
106 Nicaragua 3923.7
107 Georgia 4381.9
108 Armenia 4765.1
109 Tonga 5263.2
110 Morocco 5298.5
111 Kazakhstan 5367.9
112 Honduras 5371.1
113 Albania 6367.3
114 China 6495.1
115 Vanuatu 6647.1
116 Sri Lanka 6752.6
117 Cuba 7042.5
118 Nepal 7664.0
119 Palestinian territories 7680.7
120 Algeria 7931.1
121 Botswana 8477.5
122 Indonesia 8826.6
123 Egypt 9305.8
124 Azerbaijan 10772.3
125 India 11903.7
126 Libya 18723.4
127 Kyrgyzstan 21183.3
128 Ghana 25971.2
129 Kenya 26472.5
130 Syria 26607.5
131 Pakistan 26706.8
132 Côte d'Ivoire 34458.0
133 Cambodia 34804.8
134 Laos 37557.7
135 Uzbekistan 40792.8
136 Haiti 55802.3
137 Angola 58906.6
138 Bangladesh 61785.4
139 Zimbabwe 62671.4
140 Madagascar 64960.4
141 Lesotho 66933.3
142 Nigeria 68816.4
143 Zambia 70964.3
144 Iraq 73400.0
145 Mozambique 75607.8
146 Papua New Guinea 79137.5
147 Cameroon 87910.0
148 Tajikistan 89813.3
149 Myanmar 93304.0
150 Rwanda 94417.5
151 Sudan 94975.4
152 Yemen 97768.6
153 Malawi 109645.7
154 Tanzania 139017.2
155 Uganda 142322.6
156 Afghanistan 164515.2
157 Turkmenistan 275833.3
158 Ethiopia 352178.1

0 letöltés (és a lakók száma)
Congo 62,636,000
North Korea 23,790,000
Burkina Faso 14,784,000
Niger 14,226,000
Senegal 12,379,000
Mali 12,337,000
Chad 10,781,000
Guinea 9,370,000
Benin 9,033,000
Somalia 8,699,000
Burundi 8,508,000
Togo 6,585,000
Sierra Leone 5,866,000
Eritrea 4,851,000
Central African Republic 4,343,000
Republic of the Congo 3,768,000
Liberia 3,750,000

Hiányzik az adat a letöltésről
pl. Kosovo, Monaco, Vatican, Seychelles, Macau, East Timor

Hát szerintem nem lett jobb a 3as verzió. A megváltozott címsor kifejezetten zavaró, és pozitív újítást nem találtam. Ubuntun tuti nem fogon átfrissíteni :D
mér éri meg? az jókérdés ...
hogy miért tud elterjedni arra van válaszom: mert az Explorer olyan amilyenné a Microsoft tette a saját önfejű hegemón üzleti logikája alapján: nem szabványos. Ezzel a makacs szemétségével a webfejlesztés költségeit igen komolyan megtolta. A fogyasztói oldalról azok a figurák akik kapnak bármi újra marketing szempontból igen fontos célszemélyek ... az hogy ezekre a figurákra célozva lehet olcsóbban webet fejleszteni, az egy gazdaságilag önerősítő folyamathoz vezet, ami kiemeli az alternatív szabvány böngészőt, és a kiszorítja a hegemón önfejűt.
"elvileg digitálisan fejlettebb európai országot is"

Persze, fejletségbol értedodik, hogy nem silány FF-t használnak. XD

Amúgy ennyit a FF3-ról:
www.computerworld.hu/serulekenyseg-a-firefox-3-ban.html

Ki se atták, máris lyukas. XD
Nekem továbbra is rengeteg memóriát kajál valami miatt...
Ez a Litvánia szerintem valami kampány volt, tehát egy helyről letöltötték többször is. Nem vagyok egy guru, de úgy tudom, az IP addresst lehet anonimizálni.
Norti, az IE nagy része (állítólag 85%) a számítógép bekapcsolásakor töltődik a memóriába, azért indul gyorsabban. Firefoxnál úgy tudod ezt elérni, ha /Prefetch:1 paraméterrel indítod (nyilván csak a második indítástól lesz gyorsabb). Persze így a gép lassabban indul, meg kikapcsolva is foglal valamennyi memóriát, tehát nem feltétlen van értelme.
1024x768, ~100MB memória körül eszik, és az FF2-höz képest piszok gyors. Viszont miniFox skin még nincs hozzá frissítve, és más tényleg kompatot sem találtam, ez mínusz. Remélhetőleg idővel...
Leonard Zelig: szerinted nalunk nem?
Ubuntun nem tűnik gyorsabbnak, memóriát talán kicsit kevesebbet kajál. Bétáknál gond volt a flash-sel (elment 1GB-ig a memóriahasználat és kilőni sem volt egyszerű), most még nem néztem.
nah én meg erről beszélek: "Öt órával azután, hogy a Mozilla kiadta a Firefox 3 végleges változatát, kutatók biztonsági rést találtak a böngészőben" bocs ez nincs fenn a firefox főoldalon ugye? www.computerworld.hu/serulekenyseg-a-firefox-3-ban.html
meneruwa, most oszinten, szerinted ki nem szarja le, h szerelmes vagy az operaba? hasznald egeszseggel, senki se gatol benne, de telleg muszaj telefosnod az osszes firefoxos post kommentszekciojat a lelki problemaiddal?

egyebkent ha azt hiszed, h az operaban nincsenek biztonsagi resek, akkor hihetetlenul naiv vagy. minden bongeszoben vannak. az, h a firefoxban egybol talaltak egyet a 3-as verzio kiadasat kovetoen, csak amiatt van, mert joval tobben hasznaljak, mint pl az operat, tehat erdemesebb ebben keresgelni a hibakat (gondolom ilyen virusirtokkal meg spyware-ekkel foglalkozo szakemberek talaltak, a "kutatok" kifejezesbol itelve). btw, a cikk szerint ez a hiba mar a 2-esben is benne volt, ugyhogy nem lehet vmi hu de komoly, mert akkor mar eddig is hallottunk volna a hatasairol.
nem igazán értem, hogy a weblapok címkézési lehetősége mellett mi szükség van még a könyvtárakra.
jó ötletnek tartom, hogy a címkéket is rá lehet húzni a könyvjelző eszköztárra, az viszont rossz, hogy ott csak a böngésző újraindítása után frissíti a címkékhez rendelt oldalakat.
hiányolok egy címkeszűrő-rendszert (ami a kijelölt címkékkel csökkenti vagy növeli a találatok számát).
en nemtom, valaha kepes leszek-e megszokni es hatekonyan hasznalni a cimkezest, egyszeruen lusta vagyok bookmarkolaskor rendszerezni a dolgokat, plane uj cimkeket beirogatni, ha szukseges. mar a konyvtarakkal is csak a baj volt, van vagy ezer bookmarkom, amik olyan strukturaban vannak letarolva, h ha ranezne egy kicsit is rendszeretobb ember, azonnal felkotne magat a sajat kiontott beleire. szerencsere nem is hasznalom mar ezeket, mostanaban alig kettucat bookmark, amire tenyleg szuksegem van, minden mast elintez a google reader. ha veletlenul megis uj bookmarkot veszek fel, azt egyszeruen berantom a bookmarks barba ("smart bookmarks bar" addon (addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/4072) es a faviconok ruleznek), ott legalabb szem elott van, nem felejtem el kesobb megnezni.

amit nagyon birnek, ha lenne firefoxban, az a kevesbe korulmenyes keresomotor-valasztas. pl ha egy oldalon talalok egy kifejezest, amire ra szeretnek keresni az imdb-n, de a searchbox monnyuk az amazonon all, akkor eloszor kenytelen vagyok atvaltani a keresomotort es csak utana ranthatom be a kijelolt kifejezest a searchboxba. a jobbklikkes megoldas szinten korulmenyes. nekem jobban tetszene, ha az altalam hasznalt keresomotoroknak az ikonjai mind fenn lennenek pl a menubarban (ahol amugy is sok hely van a menuk mellett), es ha egy kijelolt kifejezesre vmelyikkel keresni akarok, egyszeruen arra az ikonra rantanam. ha meg egy altalam kitalalt szovegre akarnek keresni, klikkelnek a megfelelo ikonra, az megnyitna egy textboxot (fokusz egybol rajta), abba beirom, enter, es kesz. szerintem joval kenyelmesebb lenne, mint a mostani megoldas.

nemtom, ez vajon mennyire megoldhato addonnal, ha van itt valami szakerto, aki szerint igen, akkor lehet, h utananezek es meg is csinalom.
A valahanyadik bétát próbáltam, nem változott azóta sokat:

- ronda. Nincs hozzá ugyanis klasszikus Windows téma, csak Luna, meg vistás izé. Ezek meg ocsmányul néznek ki a klasszik Windowst használó ablakokban, pont olyan ocsmányul, mint amilyen a Luna, meg a vistás téma maga. Ezt persze túl lehet élni, van egy halom csúnya szoftver, amit mégis érdemes használni.

- nálam érzékelhetően nem gyorsabb és nem eszik kevesebbet, FF2 18 tabbal 140 MB körül van, a 3-as sem volt ennél nagyságrendileg kevesebb

- címkék: semmit, de semmit nem címkézek az égvilágon, tehát tökéletesen közömbös, hogy ezeket tudja-e használni, vagy sem.

- jelszókezelő: eddig sem használtam, ezután sem fogom, van agyam ugyanis. Közömbös.

- anti-phising: eddig nem futottam bele semmi csúnyába, ez némi óvatossággal elkerülhető, de attól még nem árt.

- nagyítás: szintén közömbös, nem szoktam nagyítgatni. Majd 30 év múlva aktuális lesz, ha megérem.

- címsor: amíg nem lehet kinyírni, és visszahozni a 100 %-ban FF2-es viselkedést, addig emiatt nem is fogom feltenni a 3-ast.

- könyvtár: WTF? Van History, meg Google, és kész. A Bookmark mappám üres, felesleges baszakodás. Közömbös.

A többi is újdonság is nagyjából a "közömbös, nem használom", illetve egy-kettő az "érdekes, de közel sem ér annyit, hogy váltsak" kategóriába esik. Úgyhogy majd ha már a 2-es kiesik a support ciklusból, és nem lesz rá több bugfix release sem, keresek másik megoldást. Addig _minek_, használatlan új fícsör nem több új hibalehetőségnél.
1. Csodálom, hogy valaki tudja nem imádni az awesomebar-t. Én első nekifutásra el sem hittem, hogy ennyire jól meg lehet valamit csinálni, nekem, tetszőleges, a historyban lévő dolog előásásához max 3 (három) karaktert kell beírnom. Mivel mostanában telepítettem Win-re a Launchy-t, Lin-re a GNOME Do-t, egyszerűen teljesen leszoktam az ikonokról. Amíg a számítógépnek billentyűzete lesz, ezt használom, utána majd meglátjuk.

2. Bugok: Én egyszer átnyálaztam egy (oprendszerekkel foglalkozó) hibagyakorisági meg megbízhatósági tanulmányt, és az lett a végkövetkeztetésem, hogy a bugok találásának (= "az oprendszer veszélyességének") gyakorisága egyenes arányosságban áll a kódot látó (és azzal foglalkozó) emberek számával. A "legbiztonságosabb" oprendszerek ilyen senki által nem használt/ismert cuccok voltak (nem tudom én IBM nagygépes OS, ilyesmi), utána jöttek az egzotikusabb UNIX-ok, majd a Win és végül a Lin. Ha a senki által nem ismert oprendszereket ilyen jól megírnák, minden bank ezeket használná.

3. Én őszintén csodálom, hogy valaki 2008-ban még bookmarkol a gépén, nem is teljesen értem ezt a nagy bookmark-fejlesztést. Már rég átálltam a Diigo+Del.icio.us vonalra. Évek óta taggel, ráadásul elég releváns ajánlatokat tesz, Facebookon, Friendfeeden megosztható stb.

4. Kicsit ellentmondva a fentebbinek, ha kereshetnékem támad, és ezt esetleg nem a Launchy-val tenném meg, akkor a következő dolgot javaslom:

rákeresni valamire pl. Guglival, a találatot könyvjelzőként elmenteni, kulcsszót adva neki (pl.: g), majd a keresett kifejezést kicserélni a sejtelmes %s stringre.
ezután a gugli keresés úgy fog kinézni, hogy beírod: "g keresett kifejezés", ő meg a %s-t behelyettesíti.
A keresőmező mehet a kukába. (Plusz egy extra: A Bookline keresője valami Unicode-konverziós hiba miatt az ékezetes betűket rosszul kezeli, ezzel a módszerrel nem)

5. Opera: nekem spec tetszik, drukkolok neki, de addig esélye sincs arra, hogy az 1% bűvöletéből kitörjön, amíg nem integrálják belé az Ff extension-kezelőjét (nem valami hasonlót, hanem pont azt). Az Ff ugyanis kinőtte magát szép csöndben egy külön oprendszerré, és amíg minden Firefox-extensionnal működik a weben, addig esély sincs az Ff megfogására. Aki erre azt írja, hogy widget, az még nem látott extensiont, ui. azoknak (funkcionális) értelmük is van, nem csak akváriumokat rajzolgatnak. Az user scriptek meg jópofák, de csak egész kevés dologra használhatóak.
A dolog egyébként nem lehetetlen, legjobb tudtommal a pluginek esetében (ez laikusként egy sokkal bonyolultabb dolognak tűnik) az Opera az Ff plugineket használja, ha jól tudom.

6. Opera II: Én spec azért drukkolok az operának, mert ha majd az is eléri a nagyok részesedését (~33-33-33% Ff, IE és Opera lesz), akkor egy sokkal biztonságosabb neten fogunk élni (hát még ha felnőne melléjük a Safari és a KHTML alapú Konqueror is), mert egy-egy speciális bug kihasználásával a gépek kis részét lehet csak elérni. Én Opera-drukker vagyok, de sajna az operának egy minimumot tudnia kellene.

7. Flock 2 beta: Ajánlanám viszont kipróbálásra a Flock 2-t, ami Ff3 alapú, és mindent tud, mint az elődje, plusz a social webes finomságait, nekem nagyon tetszik. Még jobban fog, ha nem csak a Yahoo! kiválasztott szolgáltatásaival lesz kompatibilis, hanem minden mással is.
Kellene már a webes szocializációra valami jó kis szabvány, hogy ne kelljen minden ilyen cuccot egyenként hozzátenni egy szolgáltatáshoz (Friendfeedhez egyenként csatolgatni a Diigo-t és a Del.icio.ust, stb).
engem eleinte nagyon zavart ez az új címsor (még beta3-nál kapcsolódtam be az ff3-ba), de mostanra nem tudnék nélküle élni:)
"Ki se atták, máris lyukas."

Persze hogy lyukas, mivel csak most adták ki te gyengeelméjű.

Te még sose láttál új szoftvert?

Olyan programot még nem adtak ki, amiben nem találtak volna egyből rést - pláne nem böngészőt.
Mindegy, úgy sem érted.
Nem értem azt, aki az új címsort ki akarja kapcsolni, meg zavarja hogy nem csak az URL-ben keres.

Ez teljesen más mint a régebbi böngészők, amik csak kiegészítik a beírt címet.

Pl. ehhez a fórumhoz ezt írtam be a FF3-ba:
"Fire magy" - mivel emlékeztem a címre, amire az ember általában emlékezik

Viszont az általatok visszasírt régiben ezt kellett volna beírnom:
webisztan.blog.hu/2008/06 ... erre meg emlékezett a f.om...

Szóval szerintem sokkal jobb.
Na még egy példa:

az index.hu az most "i"
Ha hosszabb lesz a history, akkor majd "ind" lesz.

És nem a lenyíló listában alulról a 2., hanem a lista tetejére teszi.
BZL: ha hosszabb lesz a history, akkor is "i" lesz a zindex, mert frecency (gyakoriság+aktualitás) alapján rendez.
Még annyit, hogy nem csak a string elejére hajlandó keresni, nekem a középen lévő, érdekes substringekre is sikerült beidomítanom. Tényleg awesome :)
egyébként északon, pl litvániában már csak éghajlati okokból is többen neteznek, mivel folyton hideg van.
"Ez teljesen más mint a régebbi böngészők, amik csak kiegészítik a beírt címet."

Igen. Az a baj, hogy más. Kényelmetlen.

"Viszont az általatok visszasírt régiben ezt kellett volna beírnom:
webisztan.blog.hu/2008/06 ... erre meg emlékezett a f.om..."

Igen, neked nehezebb erre emlékezni, nekem meg könnyebb.

"BZL: ha hosszabb lesz a history, akkor is "i" lesz a zindex, mert frecency (gyakoriság+aktualitás) alapján rendez."

A viselkedése akkor sem ugyanez lesz, márpedig az is fundamentálisan zavaró. Plusz akar a rosseb szívni x hétig, míg tanul. Meg kiirtani belőle az előre beletett bookmarkokat, meg egyéb szarokat, emlékeim szerint olyan is volt benne.
soha nem szoktam szoftvert frisstigetni, ha valamit hasznalok es jonak talalok akkor nem frissitem. minek , ha jonak talalom? FF 1.5t hasznaltam tegnapig.

a hyprevalo tekintettel most megis frissitettem. es baszottul megbantam. nekem a bongeszo munkaeszkozom. most meg szopok, mert oldalakon belul formok/gombok nem mukodnek, https oldalak nem jonnek elo stb. ez igy 10 perc tapasztalata.

beszoptam.
miki, elore beletett bookmarkok minden bongeszoben vannak, a ff2-ben is voltak, nehogy mar ket perc az eletedbol ennyit szamitson. a cimsorhoz meg nyilvan hozza kell szokni, de ha a joelore hoborges helyett inkabb hasznalod egy ideig, valszleg hamarosan rajossz, h sokkal jobb ez igy. legalabbis abbol itelve, amit masoktol olvastam, miszerint eloszor idegesitette oket, ket nap mulva meg mar nem tudtak elni nelkule. de ha nagyon zavar, nyugodtan visszaterhetsz a ff2-hoz. a sorrendre vigyazz:
1. _letolt_ ff2 (hacsak nincs monnyuk explorered is, en kemeny kutatomunka utan uninstallaltam az otthoni gepemrol, aztan amikor az rc3 kiprobalasa utan ugy dontottem, h egyelore maradok a ff2-nel, es uninstallaltam a ff3-at, rajottem, h nem tudok webezni, ugyhogy installalhattam vissza a rc3-at :))
2. uninstall ff3 (allitolag gondok vannak, ha megprobalod a ff2-t rainstallalni a ff3-ra)
3. install ff2

orulok, h segithettem :)
jah, es a K anyjat, h elore tudni akarja, h en mit akarok. hol lehet ezt kikapcsolni ??

meg,hogy a filefeltolto formra kattintva MINDENARON elohozza a konyvtarszerkezetet, es ha en az aaaaaa1.jpg -t at szeretnem irni aaaaaa2.jpg-re akkor ki kell keresnem a gepemrol. atirni nemtudom. az 1 seces munkabol lesz 20. KLAFAAAA ! KOSZI !!!

megorulok....
index.hu/tech/szoftver/ff3180608/
Hanula Zsolt úr FF3 tapasztalatai a zindexen.

Szóval, a Firefox is olyan, hogy vagy IE-t használsz, vagy Firefox 3-at -- akármilyen.
100 ból 1 meg Operát. Csendben megjegyzem, hogy az éppen most kijött Opera 9.5 olyan 10 - 15%-kal gyorsabban jeleníti meg azokat az oldalakt, amelyeket többé-kevésbé ugyanúgy jelenít meg, mint a Firefox. (Amit sokkal másképpen, annál mindegy, mert az rossz...)

Továbbá.

A zIndexteszt komptibilitásteszje (acid3.acidtests.org) szerint az FF3 71/100-as, az Opera 9.5 meg ugyanazon teszt szerint 83/100-as.
Viszont a Google Apps (Docs stb.) nem megy Operán. Nem támogatott böngésző. ("Don't be evil", mondja Szergej Brin és Lawrence Page, a Firefox fő szponzorának alapítói.)

Tehát, és ezt üzenem a Firefox 1.5-öt használó posztolónak, hozzá KELL szokni az FF3-hoz, még ha fájdalmas is lesz, mert másképp jeleníti meg az oldalakat, másképp működnek dolgok. Az FF3 használat aránya nőni fog, az összes többié meg csökkenni.
nem az a gond, hogy maskepp jeleniti meg az oldalakat, hanem pl az h X oldalon, a send gombra nem lehet kattintani. nem mukodik. tegnap a ff1.5el meg mukodott. persze beszuttyogom az IEt es azzal megy, nade kerem ez egy vicc. a munkam igy joval nehezkesebb es hosszabb lett. KOSZ MEGEGYSZER !
Mellesleg jegyzem meg, hogy MEGY Operán, csak be kell írni valami az URL végére, hogy a google ne ellenőrizze a böngészőt. Faszom az ilyenekbe, mér nem képesek megkérdezni, hogy vállalom-e hogy esetleg szarul jelennek meg a dolgok, és ha igen, akkor...
Nem, nem megy Operán. Az régen volt.
"?browserok=true"-t lehetett régen MINDEN OLYAN URL végére biggyeszteni, amely Google Apps-t hívott meg (naggyon user friendly), de már nem így van.
Most, ha szerkeszteni akarom a docomat OPerából, akkor az arcomba vágja, hogy ezek a böngészők támogatottak. Pont. Mint a Microsoft. Nem bántom én a Google-t, de megmondhatná explicite, hogy Operát NEM.

Pedig a norvégok nagyon FOSS-barátok.
"nehogy mar ket perc az eletedbol ennyit szamitson" - De. De nem csak azokat kell kitakarítani, hanem mindent, ami potenciálisan adatot küld valakinek úgy, hogy én nem tudok róla. Kikapcsolni a címsorból keresést, az about:configból kiirtani a Google meg a többi összes nyomát, stb.

"egy ideig, valszleg hamarosan rajossz, h sokkal jobb ez igy." - napokig volt fenn a béta, majdnem két hétig, nem szoktam hozzá, utáltam, mint varjú a rohadt tököt, inkább visszatértem az IE-hez kínomban. Aztán rájöttem, hogy melyik extension volt a bugos, ami szétbaszta a 2-est, és akkor visszatettem. Nem is lesz fenn 3-as, amíg a címsor-kérdés nem oldható meg.

"hozzá KELL szokni az FF3-hoz, még ha fájdalmas is lesz, mert másképp jeleníti meg az oldalakat, másképp működnek dolgok." - majd ha valami, amit használok, tényleg nem működik sem FF2, sem IE7 alatt, akkor. A Google Appsot pont leszarom - pl. a Google Docs épp ugyanarra jó, mint bármelyik vizivig szemét, semmire, ocsmány dokumentumokat összeeszkábálni egy lassú felületen.

Amúgy a professzionális hozzáállás lényege valahol ez: "soha nem szoktam szoftvert frisstigetni, ha valamit hasznalok es jonak talalok akkor nem frissitem. minek , ha jonak talalom?"

Ha a frissítés több bosszantást és hibalehetőséget hoz, mint amennyi hasznot, akkor tényleg _minek_?
miki:
""nehogy mar ket perc az eletedbol ennyit szamitson" - De."

(sohaj)

"De nem csak azokat kell kitakarítani, hanem mindent, ami potenciálisan adatot küld valakinek úgy, hogy én nem tudok róla. Kikapcsolni a címsorból keresést, az about:configból kiirtani a Google meg a többi összes nyomát, stb."

??? a cimsorban kereses "potenciálisan adatot küld valakinek"??? annyi a kulonbseg a ff2-hoz kepest, h nem csak a historyban, hanem a bookmarkok kozott is keres, es nem csak az URL elejeben, hanem a kozepeben is, tovabba az oldalak cimeben. mennyivel kuld ez potencialisabban adatokat? nem lehet, h egy kicsit tul paranoias vagy?
voice: valoban ertelmetlen a folderezes a cimkezes mellett. A folderek (hierarchikus rendezes) addig mukodik jol, amig keves informaciod vagyis keves kategoriad es igy lapos hierarchiad van. Aztan eszreveszed, hogy egy csomo mindent nem lehet egyertelmuen egy kategoriaba sorolni. Viszont a nempower user meg esetleg megszokhatta a foldereket (bar ok pont megrosszabbak a hierarchiak kialakitasaban), minek elvenni tole. Majd talan ha kiderul, hogy tenyleg senki sem hasznalja. Szerintem okosan van ez igy.

KGyST: a bookmark hasznos dolog, mert a g %s-sel nem a szamodra relevans talalatokat kapod, hanem az ugy altalaban relevans talalatokat. Igen, gyakran elsore jon, neha meg kell 4-5 kiserlet, amik kozt esetleg bongeszni is kell, hogy jobb kerdest tudjal feltenni a guglinak, aztan atszorfolsz 15 oldalt, es abbol 2-t meg el akarnal rakni. Na erre jo, es mindig jo lesz a bookmarkolas (vagy barmilyen olyan megoldas, amivel valahogy eltarolodik, hogy neked mi volt relevans). Igazabol ez informacio rendezes, lassan ossze is lehet gyurni azzal, hogy akkor mar helybol legyen egy cache-elt valtozat is, es erre egy egyseges kereso (elobb tagek aztan tartalom alapjan keressen).
"nem lehet, h egy kicsit tul paranoias vagy?" - De. Simán.

De itt speciel a címsorból indított Google keresésre gondoltam, ami szintén egy idegesítő featúra volt. Míg ki nem kapcsoltam, persze. :)
sg.hu egyik oldalara most fagyott szet az egesz. ez azert jo, mert en ugy bongeszek hogy meg van nyitva vagy 20 ablak (amikben _dolgozom_) meg vagy 4-5 amikben olvasok ("szorakozom") , namost ez szevaaasz.
KOSZ MEGEGYSZER!

cimsorban a titlebohocsag kiratast kiloni hogy lehet ?
"Pl. ehhez a fórumhoz ezt írtam be a FF3-ba:
"Fire magy" - mivel emlékeztem a címre, amire az ember általában emlékezik

Viszont az általatok visszasírt régiben ezt kellett volna beírnom:
webisztan.blog.hu/2008/06 ... erre meg emlékezett a f.om..."
-----------------------

Igen, neked nehezebb erre emlékezni, nekem meg könnyebb."
-----------------------

Te tudod, de a webisztan.blog.hu/2008...-al is ugyanúgy működik, mert nemcsak a címben keres, hanem URL-ben is.
Tudja azt is amit a régi, csak az elv teljesen más.
Nem kiegészítgeti az URL-t, hanem rögtön SQL-el keres a beírt karakterekre, azért akár a cím közepét is írhatod pl. "/2008" de ha az elejétől írod, persze az sem gond neki.
"mert oldalakon belul formok/gombok nem mukodnek, https oldalak nem jonnek elo stb. ez igy 10 perc tapasztalata."

Tudnál írni ilyen oldalakat?
A jelszavakat nem kell :-)
Ezeket a TAG-eket sosem használtam, de nagyon egyszerű - azokra is keres a címsor.
Aki utálja a címsort, próbálja ki az "Oldbar" kiterjesztést.
Ami:"Specially designed for those that dislike the AwesomeBar."
addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/6227

Plusz állítsa be "browser.urlbar.matchOnlyTyped" változót "True"-ra. Ez nagyon egyszerű, csak be kell írni a címsorba hogy "about:config", és megnyomni a gombot ami megjelenik.
A változók között lehet keresni, aztán ha megvan, jobb gombbal lehet a FALSE-t TRUE-ra váltani ("Toggle" az angolban).

Ez talán segít valakin.

(Bár ez tényleg olyan mint a biturbós motort kétüteműre upgrade-elni, de ez tényleg csak egy zárójeles megjegyzés.)
"Tudja azt is amit a régi, csak az elv teljesen más." - Ezért bejön egy csomó felesleges találat.

Plusz állítsa be "browser.urlbar.matchOnlyTyped" változót "True"-ra - Az nem segít. Az csak azt mondja meg neki, hogy a direkt begépelt itemeket nézze csak, a kattintással felkeresetteket ne.
joskafisher: > sg.hu egyik oldalara most fagyott szet az
> egesz. ez azert jo, mert en ugy bongeszek hogy meg van nyitva
> vagy 20 ablak (amikben _dolgozom_) meg vagy 4-5 amikben
> olvasok ("szorakozom") , namost ez szevaaasz. KOSZ MEGEGYSZER!

2.0-nal mar alapbol volt session management, csak be kellett kapcsolni (options/preferences/beallitasok, kinel hogy hivjak), hogy a legutolso allapottal induljon a bongeszo. Ez eleg hasznos dolog, mert igazabol nem az a fontos, hogy ne szalljon el egy program, hanem hogy ne veszitsunk munkat (es 10 url-t megnyitogatni igenis munka, raadasul total ertelmetlen, ami igencsak nehezze teszi :) ). Mar az 2-3-4-es (mittomen) Netscappel is ez volt a legnagyobb baj: felorankent elszallt boneszes kozben a kivalogatott 2-3 oldaladdal. Na de erre ahogy mondtam mar van megoldas.

Viszont a 2.0 beepitett session managere egy fos volt, harom esetbol kettoben mukodott, a harmadikban szepen megnyitogatta az ablakokat meg a tabokat, porgott a letoltes jelzo, de nem tortent semmi. Es onnantol bukta. Ki kell probalni a 3.0-at, a 2.0-an meg a tabmix plus segitett, ami mar 99%-ban kepes visszahozni a session-t. (Az 1% meg az, amikor olyan szerencsetlenul szall el, hogy osszecsinalja a sessiont tartalmazo file-t. Tranzakciokezelesrol meg veletlenul sem hallott senki arrafele. Minek is az egy olyan funkcional, aminek pont az a lenyege, hogy _hibas mukodes_ eseten mentse a menthetot.)
Ja, szoval megegyszer: a 3.0-ban probald ki a session managert (gondolom ha a 2-ben volt, akkor ott is van), vagy tedd fel a tabmix plust, es utana kapcsold be a session kezelest. Az olyan trukkot is tud, hogy barmikor elmenthetsz egy sessiont, amit utana kesobb visszatolthetsz. (Ez munkanal eleg hasznos, pl. ha rendszeresen dolgozol ugyanazokkal a doksikkal, leirasokkal, stb.)
Du. megnyitottam 150 tab-ot..
Nem akart elszállni.
Villámgyors volt köztük a váltás.
nyisd meg hozza a sg.hu login oldalat. szetfagy egybol.
Megnyitottam az sg.hu login oldalát 150 példányban :-)
Köszöni, semmi baja.
Be is léptem.

+meg van nyitva még 50 híroldal + itt írom a kommentet.

Nem akarlak idegeíteni - de nem a program rosz. Szerintem hibásan futott le nálad az upgrade.
Ha már ennyit szenvedtél vele, szerintem ezt még próbáld ki: a portableapps.com-ról le lehet tölteni az USB kulcsról futtatható verziót.
Ez azért jó, mert ugyan telepíteni kell egy könyvtárba, de utána csak onnan fut, mindentől függetlenül (a könyvtárat bárhová lehet másolni, bármely gépről futtatni, azért portable)
Gyorsan ki tudod próbálni hogy ez megy-e nálad, a mostani FF3-odba nem fog belepiszkálni.
Ha megy a portable verzió a FF upgrade-el van gondod, ha nem megy, akkor a Windows-al.

----------------------------
Teszt részletei:
Böngésző: FF3 Portable Edition
Megnyitva több mint 200 tab, ebből 150 sg.hu login oldal. :)
Egy login oldalon be is léptem az sg.hu-ba, minden rendben volt.
A többi 50 híroldal (index.hu és partnerek)
Flash letiltva (flashblock add-on), de egy csomó oldalon engedélyeztem.
Minden más tartalom engedélyezve (Addblock Plus is leállítva)
Nagyon gyorsan (a nyilat nyomogatom, úgy váltok) lehet váltani a tab-ok között, az oldalak egy pillanat alatt jelennek meg.
Nincs semmi rajzolgatás vagy lassulás.

Pedig a gép nem egy erőmű (amúgy XP).
Ja és NoScript, vagy hasonló sincs.
Azt sem értem, miért rakták át a "Kezdőlap" gombot a normál eszköztárból a "Kedvencek" izébe. Megint valami, amit lehet visszahegeszteni. :)
Nekem a frissítés óta egészen más gondom van: kb. az esetek felében a böngésző bezárásakor nem lép ki, hanem a Task Managerben benne marad. Ha újra meg akarom nyitni, előbb a TM-ben le kell lőnöm a futó taskot. Ennek mi lehet az oka? (FF2-ről frissítettem.)
Ez azért van, mert szopóágon vagy.

Na jó, komolyan:
Erre csak közhelyeket tudok írni, de amíg a amíg Windows nem nyílt forráskódú (LOL), az ilyen problémákra nem is lesz jobb megoldás:
- Tiltsd le az összes add-ont, ha megy teszteld ki hogy melyikkel van baja.
- Ha nem megy: FF gyalu, újratelepítés
- Ha nem megy: Windows gyalu, újratelepítés

Ill. te is megnézheted az FF3 portable-t, hogy rendesen megy-e.

Tudom hogy primitíven hangzik, de még nem találkoztam olyan emberrel aki megmondta volna egy processz PONTOSAN MIÉRT ragad be/száll el a Windows-ban - pedig nem a sarki fűszeresnél érdeklődtem.

Az anomáliák gyakori oka egyébként két verzió keveredése, ezért nem csinál senki verzióváltást upgrade-el, csak ha nagyon muszáj.
Köszi, ehhez egyelőre lusta vagyok, meg sok dolgom van, egy darabig még elvacakolok vele így. A memóriafoglalás viszont tényleg jóval kedvezőbb lett, 150-170 MB fölé még nem ment, ez fejlemény.
Opera 9.5-tel bármiféle üzenet nélkül hibátlanul működik a Docs, a Spreadsheet. A Prezikezelőben följön az üzenet, de be tudok lépni oda is, működik a browserok, és az üzenet végén ott a link is, hogy "try".
Én visszatettem a kettest, mert a 3 telepítése után a gépem nagyon belassult.
De előte teszteltem kicsit:
-láthatóan designosabb
-sokkal kevesebb a futási memória és a pihenési memóriahasználat is
-a címsáv nem tetszik, de lehet hasznos
-a helyesírás ellenőrző kifejezetten zavart, és nem lehet kikapcsolni.
floyddebarber 2008.06.27. 10:18:30

eszközök - beállítások - haladó - általános:
helyesírás-ellenőrzés beírás közben

na, innen vedd ki a pipát.
"Aki utálja a címsort, próbálja ki az "Oldbar" kiterjesztést."

Vagy az Operát, amiben nem kúrták el ennyire :D
Az új Operába címsora is pont ugyanígy néz ki.
(Csak gondolom nem olyan részletes a History és nincs mögötte SQL sem, de az is keres az oldalak címében is, és pont ugyanúgy.)
atleta.hu
A bookmarkosdit természetesen azért írtam, mert azóta megjelentek az online bookmarkoló helyek, mint pl. a del.icio.us . Persze, én is bookmarkolok, csak nem offline.
A firefox okosabb, biztonságosabb, és gyorsabb is mint az explorer.
A címsor, és az okos könyvjelzők nem fontosak.
MINDENT személyre lehet szabni a firefox-ban, amire csak szükséged van.
A millió, felhasználók által fejlesztett bővítmény (extension) a végtelenre emeli a lehetőségek számát, amivel személyre szabhatjuk kedvenc böngészőnket.
Ezzel szemben az explorer elbújhat. Soha sem lesz olyan jó, mint a Mozilla bármelyik projectje. A Microsoft nagy, mamut cég, amit csak nagy mamut alkalmazásokat tud csinálni. Ami lehet hogy egyszerű (mint a mamut), és lehet hogy könnyen megszokható (mint a mamut), de lassú (mint a mamut), és emiatt is sebezhetőbb mint egy róka.
:) Ennyit erről.
Az Opera is jó, de mindent összevetve én a Firefox mellett voksolok.
A kevésbé fejlett felhasználóknak ajánlanám az Opera böngészőt, mert sok minden alapból benne van (fül kezelés, kis képek, email kliens), amit foxban csak kiegészítőkkel tudnánk megoldani. Én nem használom a sok csicsát, de ha mégis kell, akkor neked Opera.
Nekem Firefox.
Nekik meg Explorer, amíg fel nem Explódál :)