Kávéhoz: őszi pörgés, elázott legókitűzőben

A hetet rendhagyó módon kedden kezdtük. Előbb egy vaterás hírrel, majd az egyik magyar torrentszájt kálváriájával.

Aztán írtunk egy hosszabb postot arról, hogy a kontaktlista minden új közösségépítő szájt legfőbb esélye lehet. Ezután pár mondatban megemlékeztünk az egyik legnépszerűbb blog redizájnjáról és új testvérblogjáról. Majd sorra vettünk pár nagyon szép blogtemplétet, hogy a szemünknek is kellemes legyen végre valami.

Ezt követően félig sikeres nyomozásba kezdtünk egy titokzatos, 360-as utcafotókat készítő budapesti autó után. Volt egy viszonylag hosszabb post arról, hogy tiéd-e a dokumentumod, amit feltöltesz egy Google-szolgáltatásba. (Itt a thread sem volt épp tanulságmentes.)

Majd megírtuk a hét leghosszabb postját arról, hogy mit gondolunk, lenyomható-e még a YouTube, például a médiavállalatok most induló videószájtjával. Beszámoltunk egy videoprezentációról, mely egy újszerű képmanipulációs eljárásról szól.

Elmerengtünk azon, hogy az Amazon hamarosan induló új szolgáltatása jobb lesz-e mint az iTunes. Volt egy post a Twitter virtuális homokozójáról.

A Könyvesblog körül kialakult vitáról is kanyarintottunk pár sort. Sőt, vasárnap a New York Times még egy témába vágó bejegyzést csavart ki a billentyűzetünkből.

A hét legnépszerűbb postja a Webisztánon kétségtelenül a Google Earth-be rejtett repülőszimulátor volt. A gmailesek pedig megtudhatták végre, hogy hogyan kerülnek leveleik a fiókjukba.

A pénteken újabb fordulatot vett odf vs. ooxml szabványosítási vita is szóba került. És a végére, vasárnap éjjel feltettük a nagy kérdést: mi az a toivo?

Ugyan végül nem írtam róla, de a héten volt a Golden Blog-díjátadó is, ahol egyrészt ingyen volt a mojito (egy ideig), másrészt vicces legókitűzők lógtak az emberek ruháin. És még az eső is kifejezetten jól esett (sic!). Akárcsak ez a hétfői kávé. Log on.

Ja, ezen a héten induló magyar webes szolgáltatás(ok)ról, és talán még egy új indexes blogról is írunk majd pár sort. Többek között.


(Képillusztráció: BurningMan 2007.)
Címkék: kávéhoz
2007.09.03. 09:22. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.