Kávéhoz: iSorry, Silversoft, Gúgöl és a többiek

Haszprus: 2007.08.01.-00-00-09-haszprusHogy is volt a múlt hétfő? Egy PayPal krimivel indítottunk itt a Webisztánon. (A sors fintora, hogy még aznap megrendeltem egy szolgáltatást, éppen a PayPal Subscription Paymenten keresztül. Ennyit a paráról.)

Kedden a szemerkélő esőben elmentem a Google budapesti sajtótájékoztatjára. A California Coffee-ben volt. (Tudjátok, a Starbucks-utánzat.) Sajnálatos módon túl sok új dolgot nem tudtunk meg, de azért mégis született belőle egy bejegyzésnyi.

Majd követtük az ISO-szavazás első fordulóját. A Microsoft bukott, de a csata ezzel még nincs megnyerve. Sőt. Aztán volt egy post az emotikonmegosztásról, majd pedig egy magyar torrentellenes hecckampányról/marketingfogásról is írtunk pár kedves sort.

Beharangoztuk a Meetupot, amin ezúttal személyesen nem voltunk jelen. (Majd októberben.) Írtunk arról, hogy a Second Life lassan beszivárog a médiapiacra. Ezt követően jött a hír, hogy itt a Silverlight 1.0 plugin. Ezt a témát persze lazán elnyomta a nap eseménye, az Apple Show. (Az összes amerikai early adopter geek fekete napja.)

Haszprus: 0009A hét örömhíre a józanabbak számára, hogy immár saját keresője is van a Google Readernek. Majd egy O'Reilly Radar-post kapcsán a rendkívüli híradások sajátosságairól írtunk.

A heti open thread úgy szólt, hogy jó-e ha megnyitják a közösségépítő szájtok publikus profiladatbázisukat a keresők előtt? (Ez még lesz téma ezen a héten.) Majd a hét rosszhíre, hogy rosszul áll a netsemlegesség ügye.

A hét exkluzív infója az IndaFotó publikus beta verziójának indulása volt. A hét legnépszerűbbje pedig - a repülőszimulátor után - megint egy Google Earth-hír: össznépi nyomozás egy eltűnt személy után.

A hét zárását a Microsoft adta: elindult a webes fordítóprogramjuk, néhány érdekes fícsörrel. A hétfőt (vasárnap éjjelt) nem túl optimista hírek olvasgatásával kezdtük.

(Képkredit: Haszprus)
Címkék: kávéhoz
2007.09.10. 11:04. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Idézném a CC 2.5 licensz összefoglaló ismertetőjének egy részletét:

"Nevezd meg! A szerző vagy a jogosult által meghatározott módon fel kell tüntetned a műhöz kapcsolódó információkat (pl. a szerző nevét vagy álnevét, a Mű címét)."

Ez értelmezésem szerint azt jelenti, hogy ha kérem, akkor ki kéne mellé tenni azt hogy blog.haszprus.hu

Vajon tévednék? Vajon mibe kerülne ezt megtennie a Webisztánnak?