Kávéhoz: adathorozhatóság, Golden Blog, fotóséta, Firefox 3 RC1 és Steve

Az elmúlt hetet az Amazon és a Graphisoft közös istenével, Alan Kayjel nyitottuk. Ő az az ember, akit többen idéznek az IT-szektorban, mint Tim Berners-Lee-t.

Ezt követően a hét legfontosabb fejleményéről számoltunk be: épülnek az adathordozhatóságból épített szekértáborok a weben. Aztán, kisebb flém alakult ki a Google Maps archomályosító technológiája kapcsán. Egyrészt, hogy mint jelent pontosan az, hogy egy szoftver "felismeri" az emberi arcot. Másrészt meg van-e hatékonyan működő ilyen technológia a világban. Úgy tűnik, még a Google-nak sincs.

A kínai földrengés kapcsán megint kiderült, hogy a rendkívüli híradások már nem feltétlenül a szakújságírók helyi tudósításaiból szerezhetők be. A geekek a Twitteren egyes esetekben képesek beelőzni a profi médiát.

Aztán, korunk egyik legnépszerűbb szépírója nyilatkozott arról, hogy miért tartja támogatandónak a torrentezést és a webes tartalommegosztást. Majd a webes konzumerélet szélsőértékével ismertettünk meg benneteket: céltalan vásárlás a weben.

Ezt követően megismertettük veletek holland barátaink ötletét: a félklikkes hirdetést.

Szerdán írtuk meg a hét egyik legnépszerűbb postját: idén is lesz Golden Blog. Igaz, mostanra sikerült különbséget tenni blog és blog között. Karanténba kerültek a "mainstream" blogok. A jelzőt mi nem nagyon értettük. Ti azonban lelkesen kommenteztetek. A Golden Blog-gal kapcsolatos friss hírekről folyamatosan beszámolunk. Maradjanak a készülékek előtt.

Ezt követően egy érdekes kezdeményezésről, a videokommentekről írtam. Eszembe jutott, hogy vajon milyen lenne, ha például kutacs ezentúl nem kisregényekben, hanem videoetűdökben reagálna a webisztános postokra...

Kicsit döcög a Google Analytics, nem úgy az Indafotó fotóséta-kampánya. (Amúgy a vasárnapi metróalagutas indafotóséta képei díszítik ezt a postot.) Legközelebb romkocsmákat fogunk fotózni. Gyertek!

A hét beharangozója, hogy Budapestre érkezik a Microsoft első embere. Az esemény konkrétan ma, azaz május 19-én lesz. Ha a helyszínen biztosítanak biciklitárolót és wifit, akkor még az is meglehet, hogy élőben fogjuk közvetíteni a történéseket.

Bemutattuk nektek, hogy mire jók az iPhone-weboldalak azoknak, akiknek nincs iPhone-juk. Majd megemlékeztünk a Reneszánsz iWiW-ről. A hetet pedig egy fontos bejelentéssel, a Firefox 3 RC1 kiadásával zártuk.

Állítólag vége a nyárnak, és végre itt a tél. Úgyhogy több idő lesz gép előtt ülni, írni, olvasni. Tartsatuk velünk az év huszadik hetében is.
Címkék: kávéhoz
2008.05.19. 09:00. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A friss híreket hogy lehet beszerezni Twitterről? Hiszen honnan tudjuk, hogy a milliónyi frissítés közül aznap éppen mi a friss hír?
Szerintem ilyesmit használ a Google arcfelismerésre: www.betaface.com/ - tehát nem kell parázni, hogy esetleg fényképes adatbázist épít fel az utca embereiről / lovairól. :)